Øl-brygning er ikke umiddelbart det første, der falder en ind, når nogen siger B&O – men nu har Struer-klenodiets hippe lillesøster, B&O Play, ikke desto mindre kastet sig over den ædle bryggeri-kunst.

Dog, skal det tilføjes, i samarbejde med det danske mikrobryggeri, Mikkeller.

Sammen har parterne skabt Beobrew IPA – øl, som er brygget med musik.

Og det er ikke engang lyv, for Mikkeller har faktisk sænket B&O Plays bærbare højttaler Beoplay A1 ned i fermenteringstankene og skruet op for musikken gennem den tre uger lange gæringsproces for – som det hedder – at spille musik ind i øllet.

Resultatet er en India Pale Ale (IPA) som er blevet mere sødmefuld i smagen, end den havde været uden musik, mener Head Brewer Kyle Wolak:

– Ved at spille musik i fermenteringsprocessen tilføjer vi en femte ingrediens, som tager øllet til et nyt niveau. Når musikken spiller, pumper den øllet rundt i et unikt mønster, som hjælper gæren med at producere mere smagfulde nuancer.

Håndtegnet label

For at skræddersy musikken til øllet har B&O Play og Mikkeller arbejdet sammen med Le Gammeltoft fra Heartbeats, som har håndplukket et udvalg af danske talenter til øllen.

På kunstnerlisten finder man Balvig, KIKOS, Louis Petri, Moody og October Dance, som alle er repræsenterede på den håndtegnede label, som Mikkellers Philadelphia-baserede designer Keith Shore kan tage æren for.

Den musikalske bryg blev præsenteret ved et særarrangement tidligere på ugen på Warpigs Brewpub på Flæsketorvet, hvor Kyle Wolak demonstrerede brygprocessen, og der blev budt på musik og 1.000 liter Beobrew.

Efterfølgende vil øllet kunne fås på Mikkellers barer i bl.a. Danmark, Sverige, Tyskland, Spanien og USA.

Læs i øvrigt mere her hos B&O Play – og se en film om Beobrew herunder.