Når man reklamerer med ugens tilbud på vaskepulver, skal man oplyse stykprisen, dvs. hvad én vask koster, ligesom man gør det med stykprisen på appelsiner, kilo-prisen på hakket oksekød og liter-prisen på rødvin.
Det forlanger en to en halv måned gammel bekendtgørelse om prismærkning. Den bliver imidlertid ikke overholdt. Prisen for en vask skal ifølge loven altid angives både i supermarkedet, i den trykte reklame og i reklamen på tv, men det bliver udeladt i mange tilfælde.
Hos TV2 Reklame er man ikke begejstret for de nye regler.
– Vi synes, det er uhensigtsmæssigt, at bekendtgørelsen også gælder for radio og tv. Det giver ikke nogen mening at oplyse prisen på en vask på tv, når forbrugerne ikke har noget at sammenligne med, siger Hanne Sønderby juridisk konsulent i TV2 Reklame.
Hun tilføjer, at det kom bag på TV2 Reklame, at tv også var omfattet af bekendtgørelsen. Derfor har TV2 Reklame henvendt sig til Erhvervsministeriet for at høre, om tv kan blive undtaget fra bekendtgørelsen.
TV2’s kritik får ikke uventet opbakning fra Dansk Annoncørforening. – Vores opfattelse er, at det er ualmindelig bøvlet, dyrt og besværligt. Der er for meget arbejde i forhold til, hvad forbrugerne får ud af det, siger direktør i Dansk Annoncørforening, Eva Tufte.

Læs mere om prismærkningsloven på www.fs.dk,