Det blot to år gamle bureau, The Orbit Agency, har slået dørene op for en spændende søstervirksomhed i ejendommen på Niels Hemmingsensgade i København.
Navnet er INNX – en digital innovationsvirksomhed, der både udvikler egne produkter og løser digitale projekter for virksomheder – og CEO-posten indtages af Mads Brix, tidligere Digital Director hos THANK YOU og Social Media Director, EMEA hos Mediacom.
– Ideen er, at INNX skal levere digitale løsninger, der løser et konkret behov på en enkel måde i stedet for – som man typisk ser det i dag – at lave et digitalt ”spejl” af processer og arbejdsgange, man kender fra den analoge fysiske verden, forklarer Mads Brix.
Han mener i det hele taget, at vi er ved at komme til en skillevej i vores digitale forståelse.
– Med skillevej mener jeg et punkt, hvor vi er klar til reelt at løse udfordringer, problemer og opgaver digitalt i stedet for at kigge på, hvordan vi kan optimere gamle arbejdsgange relativt ved at digitalisere dem, siger Mads Brix.
Og han er ikke i tvivl om, at netop dét er en udfordring, alle digitalt orienterede virksomheder, bliver nødt til at tage alvorligt.
A finding system
– De digitale løsninger vi kender, har i stor udstrækning været en digitalisering af en fysisk løsning. Det mest oplagte eksempel kender vi alle: Fil-strukturen, som vi ser på vores Mac eller PC, er jo skabt ud fra det gamle fysiske arkivskab, skuffer fyldt med mapper med etiketter, man så kan åbne, bladre i og være heldig at finde det, man leder efter.
Mads Brix fortæller, at et af de INNX-produkter, der allerede er på markedet, netop er et opgør med filstrukturer, som vi kender dem.
– Vi har bygget en digital løsning der gør det nemt, intuitivt og hurtigt at finde alle sine digitale assets. Som vi siger: It’s a finding system. Not a filing system.
Systemet kombinerer den seneste AI-teknologi (kunstig intelligens) med tagging. AI hjælper med at genkende, sortere og identificere indholdet i filer og billeder – og taggingen gør det nemt og intuitivt at finde.
– Det er et system, som kan frigøre en masse tid og ressourcer, der i dag bliver brugt til at lede efter content. Den tid kan bruges mere værdifuldt til at aktivere, dele og arbejde med det. Derfor har en række brands allerede glæde af platformen, siger Mads Brix.
Er der et behov?
Og ifølge INNX’ nye CTO – Lasse Meldgaard der igennem de seneste otte år har arbejdet i tæt partnerskab med Mads Brix i deres tidligere projekter – er teamets fokus på at udvikle egne platforme absolut ikke tilfældigt:
– Det overrasker mig, hvor få af de virksomheder, der kalder sig innovative, rent faktisk udvikler noget selv. De fleste løser opgaver ud fra en bestilling, udvikler eller færdiggør dem. De venter på et budget og går i markedet med en løsning, der matcher briefen og budgettet – uden en konkret viden om forbrugeren rent faktisk efterspørger produktet, siger han og fortsætter:
– Vi er markant anderledes; vores løsninger tager altid udgangspunkt i et behov – ikke en teknologi eller platform. Og så lægger vi hånden på kogepladen, fordi vi kun skaber en indtjening, hvis der er nogen, der har lyst til at bruge vores platforme. Det stiller nogle andre krav til koncentration og fokus fra vores side – og det gør alting meget mere interessant.
En mangel i markedet
Men hvorfor synes The Orbit Agency, som jo i forvejen er kendt for at arbejde med tæt integration af kreativitet og data, at INNX giver mening som nyt ”familiemedlem”?
– INNX giver os adgang til en række produkter og services, som vi kan tilbyde vores kunder før alle andre. Men i endnu højere grad, handler det om, at vi har set muligheden for at skabe en ny virksomhed, som vi mener, mangler på markedet. Leverancen er digitale løsninger skabt til at løse specifikke opgaver – altså løsninger, der adskiller sig fra alle de multi-purpose platforme, der er på markedet i dag, og som er bygget til at løse en hel palet af opgaver, siger Thomas Thorstholm, der er CEO i The Orbit Agency.
Han mener, at multi-purpose-løsninger – i stedet for at lette hverdagen for brugeren – ofte gør den mere kompliceret:
– Den dag, man rent faktisk skal fælde et træ med en schweitzerkniv, vil man jo nok hellere have en sav. I stedet for at løse 10 opgaver dårligt og ineffektivt, løser saven den ene opgave godt. Ligesom mange brugere af alt lige fra økonomistyringssystemer, projekthåndteringsværktøjer etc. dagligt oplever, at det de skal løse bliver besværligt, fordi systemet har fået tilført en buffet af funktionaliteter for at gøre det salgbart til andre brugere og projekter. Det er det, INNX vil gøre op med.
Se mere om INNX her.