Hvert år kårer Berlingske med Talent 100-listen de største unge erhvervstalenter i Danmark: Den ultimative validering af det unge DJØF-segment, der er på vej mod de store karrierer og endnu større lønninger.

Men hvad med alle de andre talenter? Dem, der hver dag skaber menneskelig værdi i Danmark? Det spørgsmål stiller PenSam og FOA Ungdom i en ny kampagne, der lanceres som et alternativ til Berlingskes liste: Velfærdens Talent 100.

Kampagnen er en hyldest til SoSu-assistenterne, pædagogmedhjælperne, portørerne og alle de andre, der får vores samfund til at hænge sammen hver dag.

– Vi synes, det er på tide at fremhæve dem, der har viet deres liv til at være noget for andre. I PenSam er vi stolte af vores kunder, for de holder gang i vores velfærdssamfund, og de gør en forskel for borgerne hver eneste dag, siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam, og tilføjer:

– Det vil vi gerne anerkende og hylde dem for. En anerkendelse som de ikke altid får, men som de fortjener.

Udstiller forskellene

Bag konceptet, der altå byder på et alternativ til Berlingskes Talent-liste, står PenSams kreative bureau, Eiffel, der tilbage i oktober sidste år første gang præsenterede PenSam for idéen.

– Når man arbejder for en kunde som PenSam, bliver man bevidst om, at der er nogle faggrupper i det her land, som ikke altid får den opmærksomhed, de fortjener, siger Eiffels kreative direktør, Janus Hansen og fortsætter:

– Men fremfor bare at hylde dem, synes vi, det gav god mening at udstille de forskelle, der er i vores samfund ved at dyrke kontrasten til DJØF-talenterne og Berlingskes talent 100.

Opmærksomhed på Borgen

Det er kolleger, pårørende og borgere, der har nomineret de 100 unge talenter i hjemmeplejen, psykiatrien, dagsinstitutioner og andre velfærdsområder fra hele landet – og i går blev de hyldet i Fællessalen på Christiansborg.

Samme dag som Berlingskes og CBS fejrer deres kåring af årets nye erhvervstalenter.

Arrangementet bød blandt andet på taler fra børne- og socialminister Mai Mercado (K) og ældreordfører Astrid Krag (S), og de unge fik mulighed for at fortælle om deres arbejdsliv.

Og valget af Christiansborg var naturligvis ikke en tilfældighed: PenSam arbejder for at sætte de unge velfærdstalenters pensionsforhold på dagsordenen hos politikerne.

Se de 100 talenter her.

Og se en film om initiativet her.