De danske virksomheder har travlt med at producere, servicere og holde hjulene i gang. Så travlt, at det kan være svært at finde tid til at udfordre vanetænkningen og bruge ny teknologi og digitale værktøjer.

Det laver Telia Erhverv nu om på.

– Forbavsende mange virksomheder kæmper morgendagens digitale kampe med gårsdagens analoge våben, siger Henrik Stenson, Head of Enterprise hos Telia Erhverv.

– Vi ved fra en stor analyse, som vi lige har gennemført sammen med Dansk Industri, at man ude i virksomhederne godt ved, at digitalisering er afgørende for vækst og øget konkurrenceevne.

– Problemet ér, især i de små og mellemstore virksomheder, at digitalisering hurtigt bliver uoverskueligt. Hvem har ansvaret? Og hvem skal tage affære? Her kommer Telia Erhverv ind i billedet. Vi kan sagtens hjælpe virksomhederne, så de kan gå stærkere ind i fremtiden, fortsætter Henrik Stenson. 

Branded content. Fra den virkelige verden

Kampagnen er bygget op om digitale tjek hos gode og solide virksomheder, som – viser det sig – har masser af mulighed for at bruge digitale værktøjer til at få en nemmere hverdag og en bedre forretning.

– Det er så nemt at sidde i et mødelokale og blive enige om, at mindre virksomheder sikkert har brug for alt muligt digitalt, siger Louise Plaun, Kreativ Direktør hos Klausen + Partners.

– Vi gjorde noget andet. Pakkede bilerne og besøgte nogle fantastiske virksomheder sammen med to værter: Digital trendekspert Christiane Vejlø og TV- og radiovært Esben Bjerre.

– Det er der kommet nogle sjove, tankevækkende og frem for alt hudløst ærlige film ud af. Vi kigger på de – nogle gange fjollede – vaner og processer, som bare er blevet en indgroet del af en travl hverdag. Ting, som man forholdsvist enkelt kan forbedre med digitale værktøjer, hvis bare man ved hvordan.

Integreret kampagne skal styrke positionen

Det er resultatet af mange måneders strategisk arbejde, der nu bliver lanceret med ”En Digital Affære”.

– I stedet for at tale om produkter taler vi forretning. For det er forretningen, som Telia Erhvervs produkter understøtter, siger Brian Carlson, Client Service Director & Partner hos Klausen + Partners.

– Derfor starter vi samtaler om optimering af forretningsgange og videregiver en masse værdifuld viden – som kan være svært for specielt de mindre/mellemstore virksomheder at indhente. Vi demonstrerer det på en måde, så andre virksomheder forhåbentligt kan genkende sig selv – og blive inspireret til selv at starte digitaliseringsrejsen.

For at få budskaberne i Telia Erhvervs nye branded content kampagne ud til de mange små og mellemstore virksomheder over hele landet, er en nyoprettet Telia Erhverv Facebookside valgt som omdrejningspunktet for lanceringen.

Det mixes med PR, andre sociale medier, print og web. Og bakkes op med målrettet dialog med relevante virksomheder.

Se de to kampagnefilm her: