Der er en fridag i vente, hvis du er en bedre løber end chefen.

Det er reglen hos bureauet Dwarf, der i dag løbert DHL-stafet. Og der er stor spænding hos bureauet om, hvor mange der kan sætte CEO Lars Berntsen på plads.

“Der er en forventning om, at seks til 10 stykker slår ham,” siger Cecilie Grue Jacobsen, der er marketing manager hos Dwarf.

Hun fortæller, at Dwarf har kørt med løbefridagen i cirka 12 år.

“Det er et stort socialt event for os. Udover sommerfesten og julefrosten er det DHL-stafetten, vi gør en stor ting ud af. Ud af 59 ansatte møder 50 ansatte op på dagen, og vi har grill, DJ, bartender og heppehold med,” siger hun.

Har regneark med tider

Der er også indført en særregel for, hvornår en tid er hurtigere end chefens hos Dwarf.

CEO Lars Berntsen løber DHL-stafet i 2019. Foto: Dwarf

“Der korrigeres for alder og køn,” siger Cecilie Grue Jacobsen.

“Er man ældre end direktøren, får man 9 sekunder ekstra pr. års forskel – er man yngre, går det den anden vej. Alle andre køn end mænd kan vælge at få 13 procent ekstra tid, som er forskellen mellem den mandlige og kvindelige verdensrekord på fem kilometer,” siger hun.

Og det bliver der i den grad taget højde for i forberedelserne til løbet i aften.

“Det er helt sikkert noget, vi taler meget om. Vi har lavet et helt regneark, så folk kan se, nogenlunde hvilken tid de skal løbe i forhold til alder og køn for at slå ham,” siger hun.

Det er ikke sådan, at jeres CEO er tidligere eliteløber?

“Nej, det er han bestemt ikke.”

Men er han god?

“Han har trænet lidt ekstra i år. Han har prøvet at træne så meget, han kunne. Og hvis ikke, han er hurtig, får han bestyrelsen i nakken,” siger Cecilie Grue Jacobsen og griner.

Cecilie Grue Jacobsen fortæller desuden, at to ansatte slog Lars Berntsen sidste, der blev afholdt DHL-stafet i 2019. Men denne gang er forventningerne skruet op.

“Vi har fået en del hurtigere ind. Så vi satser helt sikkert på, at flere slår ham,” siger hun.

DHL-stafetten bliver afviklet i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Aabenraa fra den 30. august til i dag, den 3. september. Der deltager over 200.000 løbere i DHL-stafetten.