I 2016 vandt det danske PR-bureau Holm Kommunikation den europæiske PR-pris Sabre Award for kampagnen #GivBlodForBloodborne for Sony PlayStation.

Og nu er bureauet igen blevet nomineret til den fornemme pris.

Denne gang for kampagnen “Danmark har brug for flere hackere”, som blev udarbejdet for spilvirksomheden Ubisoft.

Også danske RelationsPeople er i finalen. Det gælder i kategorien “Community Relations” for kampagnen “Smagen af 2200“, ligesom Hill + Knowlton er i spil til en pris i kategorien “Energy and Natural ressources” for et arbejde udført for DONG Energy.

Hacker-kampagnen blev sat i søen i forbindelse med lanceringen af det populære computerspil “Watch Dogs 2”, hvor man spiller en ung såkaldt “white hat hacker“, der hacker i den gode sags tjeneste.

“Danmark har brug for flere hackere”-kampagnen tog udgangspunkt i, at vi vil mangle 19.000 it-professionelle i 2030.

Derfor indgik spilgiganten Ubisoft i et noget utraditionelt samarbejde med bl.a. Københavns Universitet om at få flere unge mennesker til at tage en uddannelse inden for it-sikkerhed.

På kampagnesiden kunne aspirerende white hat hackers teste deres it-evner, og finde ud af, om en karriere inden for it-sikkerhed var noget fra den.

Bedste nordiske kampagne?

Via digital og traditionel PR skabte kampagnen stor opmærksomhed, og derfor har juryen ved Sabre Awards nu belønnet den med en nominering i kategorien bedste nordiske kampagne.

– Det er et stort skulderklap af vi nu for tredje gang på få år får en kampagne med i Europas største PR-pris. Vores samarbejde med Ubisoft har ligesom vores tidligere arbejde fokus på et kreativt og digitalt koncept, der kan skære igennem larmen og skabte rigtig gode resultater, siger Mathias Holm Pedersen, der er partner i Holm Kommunikation.

Sabre Awards er den største PR-pris i verden, og Holm Kommunikations kampagne blev udvalgt blandt mere end 2.400 indsendte bud fra hele EMEA-regionen. Det er et rekordstort antal indsendte arbejder.

Udover vinder-kampagnen fra 2016 var Holm Kommunikation også nomineret til en Sabre Award i 2014 for deres arbejde med at lancere spillekonsollen PlayStation 4.

“Danmark har brug for hackere” skabte:

  • I alt +30 omtaler på online nyhedssites, nationale aviser, radio og tv             
  • Reach: +7,5 mio.
  • Under kampagnen postedes der tre gange på Ubisofts Facebook-side – to med organisk reach og en enkelt med boost.
  • Det nåede ud til +185,000 mennesker, fik 374 reaktioner, kommentarer og delinger og +7.000 klikkede på opslagene.
  • Kampagnen trendede på Reddit, hvor folk fra udlandet tippede hinanden om udfordringen

Hacker-udfordringen

  • +3.700 tog testen
  • 757 gennemførte alle fire udfordringer