buslæskærme, 125 informationstavler, en række offentlige automatiske toiletter og nogle nye busstopstandere, er netop blevet vundet af AFA JCDecaux.
Det er tredje gang siden 1991, der har været licitation om byudstyret i Århus, men det er første gang den er blevet gennemført.
– Vi er meget glade for at få lukket det sidste hul på kortet, siger Kim Axelsen, AFA JCDecaux, der nu glæder sig over at være repræsenteret i landets fire største byer.
Designet af byudstyret er endnu ikke valgt af kommunen. Men Kim Axelsen venter, man vil vælge et design udført af professor Knud Holscher, der også har tegnet AFA JCDecauxþ øvrige byudstyr.
– Vi venter, man vil vælge noget transparent og antagelig benytte kommunens gennemgående farve, der er grå. Men det er naturligvis helt op til kommunen.
Den vundne licitation betyder, at AFA JCDecaux skal udvide den tekniske stab i Århus, hvor afdelingen ligger i Åbyhøj. Han forventer, at der vil være brug for 30 til 40 medarbejdere til den tekniske og praktiske håndtering af det nye byudstyr.
– Omkring 80% af vores medarbejdere rundt om i verden beskæftiger sig med vedligeholdelse og rengøring af installationerne. Det er en funktion vi sætter meget højt, slutter Kim Axelsen.
AFA JCDecaux har i øvrigt netop åbnet en anden ny afdeling. Det er en selvstændig afdeling med fire til fem ansatte i Island, der benytter Københavns-afdelingen som hovedadministration.
Fra en start har man udbudt byudstyr – også tegnet af professor Knud Holscher – hvor man har valgt design og farven grøn som byudstyret på Frederiksberg i København.