Carlsberg forlænger bryggeriets Øl-for-Øl kampagne, der blev skudt i gang sidst i april, så den nu også løber ind i sommeren.

Kampagnen lanceres med et kæmpe reklamebanner ved Langebro, oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse. Carlsberg kalder selv Øl-for-Øl initiativet for ”Danmarks største omgang”.

– Vi vil gerne henvende os til alle de danskere, der ferierer i Danmark samt alle de norske og tyske turister, som vi tror kommer på ferie i Danmark. Næste skridt i Øl-for-Øl kampagnen er en venlig opfordring til danskerne til at dele steder, strande, parker og afkroge af Danmark, som vi andre ikke kender, når de nyder deres fadøl, siger Christina Földes, brand manager hos Carlsberg, i meddelelsen.

Målet er ”at hjælpe hinanden med at holde den bedste ferie i Danmark”, oplyser hun og fortsætter:

– Når danskerne skal indløse den øltønde, som de har fyldt op derhjemme på telefonen, opfordrer vi til, at de deler billeder på Instagram af de yndlingssteder i Danmark, hvor de nyder de to fadøl, som de har samlet sammen til.

11.000 øltønder er fyldt hidtil

Grundideen i Øl-for-Øl kampagnen er, at danskerne kan fylde deres egne digitale øltønder med det øl, de køber i det lokale supermarked og dermed spare op til gratis fadøl, når samfundet åbner igen “og dermed hjælpe udskænkningsstederne med en succesfuld genåbning”, som det lyder i meddelelsen.

Bag projekt og kampagne står Grey Europe (herunder danske Uncle Grey) og AKQA København, der også stod bag det nye site for Carlsberg-brandet, der blev lanceret sidste år.

Yellow står bag den anden del af Carlsbergs kampagne. Bureauet har eksempelvis produceret outdooren, der ses i toppen af artiklen, og den tilknyttede sommerkampagne, der opfordrer til at dele de steder, hvor man skal nyde sin Øl-for-Øl.

Indtil videre er der fyldt 11.000 øltønder, og 18.000 stregkoder er blevet indløst, oplyser Carlsberg, der også kan berette, at der er fyldt flest digitale øltønder op i København, mens Aarhus kommer ind på andenpladsen og Odense tredjepladsen.