Valggyseren i Storbritannien er i gang, og selv om det handler om pladser i parlamentet – og om, hvordan det kommende Brexit skal håndteres – så gør Carlsberg sit for også at fylde noget i valg-billedet. 

Bryggeriet har således i valg-slutspurten kørt London rundt med en eldrevet bus og uddelt smagsprøver til politikere, partier og vælgere med sloganet ”Better Beer for Britain – A campaign promise you can believe? Probably”.

Baggrunden for kampagnen er, fortæller Kasper Elbjørn, Carlsbergs informationschef, at bryggeriet i foråret lancerede en ny og forbedret pilsner i Storbritannien: ”en øl, der i smagen minder mere om den pilsner, vi kender i Danmark”. 

Og så vil man også gerne gøre briterne opmærksomme på den nye klimavenlige emballage, SnapPack.

Holder løfterne

– Vi greb den aktuelle mulighed for at uddele de nye og forbedrede Carlsberg pilsnerøl til både vælgerne og de politiske partier og deres teams, siger Kasper Elbjørn til Markedsføring.

Han understreger, at kampagnen er rent britisk, og at Carlsberg selvfølgelig ikke blander sig i briternes valg.

Men at man derimod gerne – i allerbedste valg-stil – vil fortælle, at man holder sine løfter om at brygge bedre øl og lancere bæredygtighedstiltag, som f.eks. Snap Pack-initiativet. 

Artiklen fortsætter under billedet.

– Også i Storbritannien er klima jo højt på dagsordenen, siger Kasper Elbjørn.

Beder om en vurdering

De mange briter, der i løbet af kampagnen får lov at smage på Carlsbergs nye pilsnerøl, bliver ikke afkrævet hverken betaling eller politisk ståsted, men de bliver dog bedt om én ting: At vurdere det nye bryg op mod en række andre øl.

Og ifølge London-mediet Prolific London, så er de tidligere exit polls positive: 59 procent foretrækker Carlsbergs nye bryg frem for den aktuelle ”UK number 1 mainstream lager”.

Hvad regner I med, der kommer ud af kampagnen her?

– Vi forventer ikke at se resultater før om noget tid, men vores markedsandel i Storbritannien er faktisk stabiliseret – og begynder at stige i forhold til sidste år, siger Kasper Elbjørn.

Drikker Boris Carlsberg? Probably

Og på en enkelt, kendt adresse i London drikkes der, måske, lige nu Carlsberg:

– Jeg har faktisk undersøgt, om der er blevet sendt en ramme Snap Pack til Downing Street, og det siger mine kollegaer, at der er, lyder det med et grin fra Kasper Elbjørn, da Markedsføring spørger, om den siddende premierminister, Boris Johnson, har fået ”en Hof ”at styrke sig på:

– Men helt ærligt ved jeg ikke, om Boris har modtaget dem.