Efter heftig kritik fra vrede Liverpool-tilhængere stopper Carlsberg en gigantisk gratisøl-kampagne i Storbritannien i samarbejde med sensationsavisen The Sun.
Samtidig undskylder det danske bryggeri samarbejdet med avisen om at uddele gratis øl på 13.000 pubber i England den 24. august, der har skabt vrede blandt de ellers Carlsberg-drikkende tilhængere af fodboldklubben Liverpool FC.
– Vi undskylder og stopper nu kampagnen, siger Keld Strudal, marketingsdirektør i Carlsberg til Ritzau.
Carlsberg har sponsoreret klubben i 16 år, men tænkte ikke på, at Liverpools fans i årevis har hadet The Sun. Hadet skyldes en reportage, avisen bragte fra katastrofen på Hillsborough Stadion i Sheffield i 1989.
Ved den lejlighed blev 96 Liverpool-tilhængere mast ihjel, og The Sun påstod, at andre fans stjal fra de døde, tissede på politiet og overfaldt en betjent, der var i færd med at give kunstigt åndedræt til ét af ofrene.
Den famøse reportage førte til massiv boykot af avisen i og omkring Liverpool. The Sun beklagede senere sine påstande, men knap 20 år efter regnes den stadigvæk for uønsket i byen.
Derfor var det dynamit for Liverpool-tilhængerne, at adgangsbilletten til den gratis omgang var en kupon fra The Sun dagen før.
/ritzau/