Carlsberg har sponsoreret herrelandsholdet i fodbold i over 40 år, og nu forlænger – og udbygger – bryggeriet aftalen med DBU.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

I den nye aftale er der ”sat økonomi af til projekter, der skal gøre fanoplevelsen endnu bedre”.

Og selv om parterne ikke ønsker at sætte konkrete tal på, så er der tale om, at man “udbygger forbindelsen.”

– Der er en stærk forbindelse mellem Carlsberg og fodboldlandsholdet, som vi nu udbygger yderligere for at gøre fanoplevelsen endnu bedre, siger sponsorchef Christopher Bak Billing.

Over for Markedsføring uddyber han baggrunden for investeringen:

– Vi vil gerne skabe mere indhold og større engagement for fansene. Det er det, vi investerer i, og det er det vi fokuserer på de næste år. Det begynder selvfølgelig til sommer, når holdet skal spille EM. 

UEFA har netop genbekræftet

Meddelelsen fra Carlsberg og DBU kommer, netop som UEFA har genbekræftet tilsagn til de 12 værtsbyer – herunder København.

– Ligesom alt andet vi laver, arbejder vi med flere scenarier alt efter, hvordan EM bliver afviklet, siger Christopher Bak Billing til Markedsføring og tilføjer:

– Men ingen tvivl om, at vi er der for holdet. Og det bliver en af vores helt store satsninger i 2021

Det er meningen, at DBU og Carlsberg i samarbejde med landsholdsfans skal være med til at udvælge og udvikle de projekter, der skal sættes i gang.

Vil skabe større tilhørsforhold

Og hos DBU siger kommerciel direktør, Ronnie Hansen, i meddelelsen, at man glæder sig over, at Carlsberg fortsat er ”med i kredsen af partnere omkring herrelandsholdet.”

– I DBU har vi et stort fokus på at skabe et større tilhørsforhold omkring landsholdet, så derfor er vi meget glade for, at Carlsberg også ser et stort lys i at arbejde med fanoplevelsen og dermed komme tæt på kernen af landsholdsfodbolden, nemlig fansenes sammenhold, siger Ronnie Hansen i meddelelsen.

Hvor længe den nye aftale løber, ønsker parterne ikke at oplyse.

Men et kig på tidligere forlængelser viser, at der som regel har været tale om fire år.