For fjerde år i træk ruller community-projektet HappyMoves lige nu ud over landet, og det betyder fri adgang til masser af sjov, anderledes idrætsaktiviteter, god stemning og DJ’s med de bedste rytmer for unge i syv danske byer.

Det er idrætsorganisationen DGI og Coca-Cola Danmark, der står bag projektet, der har til formål at gøre unge mere aktive og dermed levere et konkret modspil til den tendens, at danskerne motionerer mindre og mindre i netop overgangen fra ung til voksen.

Konceptet, der omdanner danske byrum til udendørs fest- og aktivitetszoner, er udviklet af det kreative kommunikationsbureau Essencius.

Det kørte første gang som pilotprojekt i 2014, og målet er at få 100.000 unge i bevægelse inden 2020.

Og der burde være nok af sjov at vælge imellem: Streetbasket, slackline, bumper ball og stangtennis er bare nogle af de aktiviteter, de unge kan tage del i.

Et godt match

Coca-Cola har på globalt plan fokus på at fremme aktiviteter, der bringer unge sammen i det åbne byrum med henblik på at fremme fællesskabet, og hos Coca-Cola Danmark glæder man sig over at have fundet opskriften på et koncept, der bringer aktivitet ind i virksomhedens kernebegreb: Happiness:

– Med HappyMoves har vi i samarbejde med DGI skabt et koncept, der er i øjenhøjde med de unge og passer til deres hverdag og behov. Man kan sige, at Coca-Cola står for happiness, mens DGI står for bevægelse – og det er lige præcis, hvad der skal til for at gøre flere unge aktive. Det skal være sjovt og motiverende, siger Charlotte van Burleigh, Country Manager for Coca-Cola Danmark, der selv har oplevet de unge i aktion ved flere events.

Hun peger desuden på, at DGI og Coca-Cola Danmark supplerer hinanden godt i forhold til målgruppen:

– DGI har en stærk og vidt forgrenet ekspertise inden for idræt samt en stærk lokal tilstedeværelse i alle dele af Danmark, mens Coca-Cola har en unik placering i unges bevidsthed og er en integreret del af den danske ungdomskultur.

Vild film skal aktivere

Essencius udviklede konceptet HappyMoves tilbage i 2014, og ambitionerne for 2017 er høje: 

– HappyMoves er et integreret koncept målrettet de 16-21 årige. For at ramme flere af dem i øjenhøjde i år har vi udviklet en film, som matcher deres behov og adfærd. Filmens korte, intense format og fraværet af ”glitter” fungerer på målgruppens foretrukne medier, siger Brian Orland, Managing Partner hos Essencius.

HappyMoves afvikles sammen med DGI’s landsdelsforeninger, og udbuddet af aktiviteter i de deltagende byer planlægges af såkaldte ”HappyMoves-agenter”, der er frivillige unge fra lokalmiljøet.

– For at gøre filmen relevant for de unge har vi også involveret HappyMoves-agenterne både i udviklingen af storyboardet og som skuespillere. Filmen skal vise, at HappyMoves er bevægelse og fællesskab på en sjov og anderledes måde, siger Brian Orland.

Filmen, som du kan se herunder, er produceret i samarbejde med Blonde Media, og kan lige nu også ses på Facebook og i biografer i de byer, hvor man kan deltage i aktiviteterne.

Vil du have flere detaljer om aktiviteterne i de enkelte byer, kan du hente dem lige her