I forbindelse med “FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation” den 21. april lancerer Creative Circle nu en ny film-konkurrence.

Det oplyser foreningens formand, Dorte Nielsen.

Konkurrencen hedder “Our Sustainable Future”, og den henvender sig dels til unge mellem 18 og 30 og dels til studerende på videregående uddannelsesinstitutioner.

Målet er at få nye idéer og visioner frem, der kan gøre en forskel eller hjælpe med til at nå et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

– Vi vil gerne sætte fokus på den positive forskel kreativ tænkning kan gøre for verden. Og på, hvordan vi med kreativitet og idéer kan skabe nye visioner for fremtiden, siger Dorte Nielsen.

Konkret skal opgaven løses i filmformat, og deltagerne skal ”skabe en film på maks. 60 sekunder, der kan ændre verden.”

”En ny opfindelse, en idé, et opråb”

En række uddannelser har allerede delt konkurrencen og briefen ud til deres studerende, fortæller Dorte Nielsen.

Herunder DMJX (Kreativ Kommunikation, Grafisk Design og TVM), Skolen for Visuel Kommunikation UC Syd, Reklamelinjen og UC Nord.

– Og opgaven må gerne indgå i et undervisningsforløb, siger Dorte Nielsen, der står klar til at briefe online, hvis nogen ønsker det. 

Ifølge briefen kan man frit vælge hvilke eller hvilket af de 17 verdensmål, man vil tage udgangspunkt i.

 ”Din film kan være en fremtidsvision, en ny opfindelse, en idé, et opråb, gode leveregler, en drøm, gode råd eller noget helt andet”, hedder det bl.a. i briefen og videre:

”Hvordan skal verden se ud i 2030? Hvordan skal fremtiden se ud? Hvad skal vi gøre i dag for at gøre en forskel? Har du en idé eller opfindelse, der kan ændre verden?”

Jury af tidligere vindere

Juryformændene er Dorte Nielsen, Matei Schwartz, Center for Applied Imagination, New York, samt Stig Lauritzen og Clara Prior-Knock fra Creative Circles bestyrelse.

Selve juryen består af tidligere vindere af filmkategorien ved Young Creative Circle Award 2015-2020. 

Det drejer sig om følgende:

2020: Joachim Klintfält & Nicolas Housted
2019: Sine Asmussen & Line Sindberg
2018: Thomas Jørgensen Parastatidis & Magnus Mynderup-Jørgensen
2017: Camille Clemmensen & Malene Lyngbæk Olsen
2016: Neela Wedage & Tammes Bernstein
2015: Jeppe Ritz & Louis Pilmark

Konkurrencen for de unge bliver i år kun afholdt i Danmark, men ifølge Dorte Nielsen er det tanken, at konceptet skal bredes ud internationalt.

Der udvælges således også et antal film, der vil blive vist globalt i forbindelse med FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation 21. april.

En enkelt film vælges ud som den ultimative vinder, og teamet bag denne film hædres med et diplom på scenen ved Creative Circle Award 2021, der løber af stablen 18. juni.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Our Sustainable Future, Creative Circle, Center for Kreativ Tænkning, World Creativity and Innovation Day, Creative Thinker og World Creativity and Innovation Week.

Der er deadline for indsendelse af film til konkurrencen søndag 21. marts kl. 18.00.