Creunas adm. direktør Roar Nissen er glad. Det århusianske bureau indberettede i går et rekordregnskab. Omsætningen i 2020 var på 68,4 mio. kroner, og overskuddet endte på 8 mio. kroner før skat.

Det er der to årsager til, forklarer Roar Nissen.

– På grund af corona har vi brugt færre penge, end vi plejer. Men det primære er, at vi har fået flere opgaver, siger han.

Corona har betydet færre udgifter til kantine og arrangementer, og i alt har Creuna ifølge direktøren sparet mellem 1 og 1,5 mio. kroner på grund af epidemien.

Men der er også kommet flere opgaver i ordrebogen, forklarer Roar Nissen.

– Der er voksende efterspørgsel på bureauer, som kan levere alt fra strategi til eksekvering og har blikket rettet mod den samlede kunderejse på tværs af kanaler.

Creuna har blandt andre Arla, Vestas, Danish Crown og Salling Group blandt kunderne.

Sidste år før fusionen

2020 blev samtidig det sidste år, hvor Creuna står alene. I slutningen af 2020 fusionerede Creuna med Knowit-koncernen.

Nøgletal for Creuna

Bruttoresultat: 47,1 (37,8)
Resultat før skat: 8,0 (1,8)
Årets resultat efter skat: 11,3 (1,8)
Egenkapital: 27,1 (15,8)
Gns. antal beskæftigede 58 (55)

Beløb i mio.kr.
Beløb i parentes er for 2019.
Kilde: Creunas årsregnskab for 2020.

Creuna bliver en del af Knowit Experience, som i alt har 900 medarbejdere på tværs af Norden. Samarbejdet giver allerede afkast på Creuna-kontoret i Århus.

– Vores kolleger andre steder har kunder, som det giver mening, at vi taler med. Samtidig har vi fået nye muligheder for de kunder, vi selv har, siger Roar Nissen.

– Vi har fået adgang til kollegaer, som arbejder med alt fra Salesforce-implementering til AI, ligesom vi nu har kolleger i København, som supplerer det vi kan i det gamle Creuna rigtig godt.

Kriseramt bureau

For få år siden var Creuna ellers et kriseramt bureau. I flere år kørte bureauet med underskud og var afhængigt af ekstra ejerkapital for at overleve. Det kulminerede med et markant minus i 2016. Siden har tallene været sorte.

– De fleste kender historien om Creunas udfordringer i starten af 10’erne. Men vi har lavet overskud i fire år. Vi er længe ude af den krise, siger direktøren.

Han tør dog ikke love, at omsætningen holder niveauet i 2021.

– Jeg bryder mig ikke om at love for meget. Men vi er kommet rigtig godt fra start, og jeg tør godt sige, at det bliver endnu et rigtig fint år, siger Roar Nissen.