Tre store amerikanske avishuse, New York times, McClatchy og Tribune, har alle måttet melde om faldende indtægter i første kvartal, fortæller Financial Times. ”Net income” faldt 14 pct. hos McClatchy (der for nylig har indgået aftale om at købe Knight Ridder), 28 pct. hos Tribune og 69 pct. hos New York Times.
Problemerne knytter sig til faldende avissalg, konkurrence om annoncekronerne og stigende omkostninger, men virksomhedernes ledere afviser dommedags-profetier om branchen.
”Nogle ser det nuværende sløve annoncemarked som en bekræftelse på, at aviser og trykte medier er ved at dø. Vi mener, at dette er forkert”, siger Gary Pruitt, CEO for McClatchy.
”Tiderne er udfordrende og vi opererer i en moden branche, men pessimismen, jeg hører og læser er ubeføjet”, siger Leonard Forman, der CFO for New York Times. Denne avis kan notere kraftig vækst i internet-aktiviteterne, men de udgør dog fortsat kun 7,5 pct. af omsætningen.
Forventningerne til 2. kvartal er på niveau med 1. kvartal. Der er således ikke tale om den store optimisme for den umiddelbare fremtid. fin