Fjerkræ-giganten Danpo lægger sit markedsføringsbudget hos bureau-konstellationen HC Gruppen Odder og In-Shop Marketing i Vejle. Kyllingekoncernen er i gang med omfattende ændringer på alle områder, og derfor har Danpo valgt at skifte Gynther & Co. ud med nye samarbejdspartnere – som får 50 procent flere markedsføringskroner at arbejde med.
– Vi har truffet beslutning om en total turn-around i virksomheden, fordi vi ikke har været dygtige nok til at tjene penge. I den situation står vi over for en række nye opgaver. Og vi ønsker derfor nye partnere på banen, siger marketingchef Lars Christensen, Danpo.
Han oplyser, at Danpo i den kommende tid har tre klare målsætninger: Virksomheden skal for det første tjene penge. For det andet skal produktionen ændres fra fokus på frostvarer til fokus på kølevarer.
– Det skyldes, at frostvarer er et lavinteresseprodukt, hvor den helt væsentlige konkurrenceparameter er prisen. Derfor tjener vi ikke særligt mange penge på disse produkter, ligesom forbrugerne også i stigende grad efterspørger ferske kyllingeprodukter, forklarer Lars Christensen.
Tredje store beslutning er, at Danpo skal konverteres fra at være en meget produktionsorienteret virksomhed til at være markedsorienteret.
– I den situation har vi haft brug for eksterne partnere til at få strikket en handlings- og strategiplan sammen. Derfor udskrev vi en bureaukonkurrence, som omfattede fem bureauer: Grey Århus, Andersen & Blæsbjerg, enVision, Skakkebæk & Partners og endelig HC Gruppen, siger Lars Christensen.

ALLIEREDE
– Vi indså hurtigt, at det opdrag, Danpo kom med, ikke alene kunne løses med kommunikation alene. Vi måtte have hele afsætningspaletten i brug: Forretningsudvikling, produktudvikling, distributionsstrategi og trade strategi, altså en lang række discipliner, som rækker ud over, kvad et traditionelt reklamebureau kan tilbyde. Derfor besluttede vi at alliere os med partnere på de områder, hvor vi ikke selv har kompetencen, siger direktør Tom Elert, HC Gruppen.
Partnerne er In-Shop Marketing fra Vejle, som arbejder med emballageudvikling og trademarketing, TL Kommunikation i Odder, der står for PR-delen og endelig PEJ-Gruppen, som er involveret i produktudviklingen.
Resultaterne af Danpo-revolutionen kan allerede ses. Først besluttede koncernen at indstille sponsoratet af cykelholdet Team Chicky World. Det er dog ikke resultat af det nye samarbejde.
– Der er to årsager til, at vi vil stoppe sponsoratet. For det første er sponsorering en meget langsigtet aktivitet, og vores målsætning er i øjeblikket kortsigtet: Vi skal sælge nogle varer i en fart. Desuden er der dopingproblematikken – vi har ikke råd til at løbe den risiko, der kan være forbundet med sponsorater af cykelhold, understreger Lars Christensen.
Dernæst er Danpo i fuld gang med at lancere en række nye produkter, ligesom koncernen lige er gået i luften med en homepage, som især retter sig mod Danpos kunder og partnere og i mindre grad forbrugerne. Nye produkter og websitet er udviklet i samarbejde med tidligere og nuværende samarbejdspartnere. Således er Danpos internet-bureau stadig The Interactive Company.
– Vores indsats drejer sig primært om en bedre håndtering af handelen, ligesom vi intensiverer vores produktudvikling. Naturligvis skal disse tiltag pakkes ind i noget kommunikation – for produkternes vedkommende i første omgang emballage, men på lidt længere sigt også kommunikation uden for butikken. Udover fokus på trade og produktudvikling vil der således fortsat være fokus på butikken som medie – herunder emballager.
– Og vi tror på, at inden for de næste par år vil Danpo udvikles til at blive en langt mere effektiv og innovativ virksomhed, som også vil være i stand til at tilgodese forbrugernes behov langt bedre end hidtil, fastslår Lars Christensen.