Opdateret med endnu en pris: Den børsnoterede danske virksomhed GN Store Nord har vundet en Global Film Festival Award for filmen Connecting the World – skabt i samarbejde med instruktøren Marcus Mandal og produktionsselskabet Citizen Dane.

Filmen belønnes i kategorien ”Best Commercial/Branded video”, og det glæder man sig over hos GN Store Nord:

– Vi er pavestolte af prisen. Vi markedsfører jo vores forskellige brands som fx Jabra og ReSound kommercielt ud mod relevante målgrupper.

– Men vi har aldrig før foldet koncernens historie ud, som vi gør her, siger Steen Frentz Laursen, der er VP Group Communication hos GN Store Nord.

Han tilføjer:

– Det her betyder også noget internt. Vi er jo i dag tilstede i 100 lande, og efter at vores kollegaer rundt om i verden har set filmen, siger mange: ”Hold da op, det vidste jeg slet ikke.” Så det er et projekt, der samler og styrker vores identitet.

– Og et redskab for medarbejdere til at videreformidle bit and pieces af vores arv og vores historie. Også når de taler med kunder og samarbejdspartnere derude.

John Lennon var kunde

Connecting the World er den første ud af i alt 10 film – alle skabt af Citizen Dane – som i anledningen af GN Store Nords 150 års jubilæum i år tager seerne med tilbage i tiden i form af tidsmæssige eller tematiske nedslag i historien.

I den første, og altså nu prisbelønnede, film fortælles om dengang, den danske finans- og erhvervsmand C.F. Tietgen lagde grunden til virksomheden.

Det skete under navnet Det Store Nordiske Telegraf-Selskab.

En anden film tager os med til 60’erne og 70’erne, hvor GN med det daværende Storno-brand stod bag de første mobiltelefoner i Danmark.

Dengang modtog virksomheden i øvrigt en særlig ordre fra ex-Beatlen John Lennon, der fik en specialudviklet Storno-model installeret i sin blomsterdekorerede Rolls-Royce.

– Vi valgte at kigge i bagagen i forbindelse med vores jubilæum og bygge en brandfortælling på fundamentet af vores historie. Det er det, de 10 film gør:

– De sætter billeder på vores claim to fame, som altid har altid være innovation og kommercialiseringen af innovationen, siger Steen Frentz Laursen og tilføjer:

– Vi er ikke verdens største, men på lydfronten og visse produktserier er i vi i dag oppe mod Apple og Sony, og der har vi en fortid, som vi gerne vil bringe i spil med filmprojektet her.

Filmisk liv til gamle fotos

Bag det omfattende filmprojekt står produktionsselskabet Citizen Dane med den prisbelønnede instruktør Marcus Mandal i spidsen, og også her glæder den amerikanske pris.

– Det er klart, vi er stolte. Og så synes vi, det er interessant, at vi vinder for en film, der benytter historisk materiale til at brande en virksomhed, som i dag er så langt fremme innovativt og teknologisk, siger Marcus Mandal, som i øvrigt også er manuskriptforfatter på projektet

Han fortæller, at Citizen Dane i forbindelse med GN-projektet har udviklet nye måder at levendegøre gamle sort-hvide fotos, træsnit og malerier på:

– Vi har vakt gamle fotos til live ved hjælp af farver, ekstra dybdelag og bevægelse. Det har tidligere været meget dyrt og vanskeligt at gøre disse ting, men vi har fundet teknikker, der gør det både nemmere og billigere.

Men hvordan ved I hvilke farver, der er de rigtige ud fra sort-hvide fotos?

– Det kan vi bl.a. finde ud af ved at opsøge samtidige malerier. Tag fx filmscenerne med den daværende Zar af Rusland. På de gamle fotos kunne vi jo ikke se uniformens farve, men det kunne vi finde på et maleri fra samme periode. På samme måde med bygninger.

Og hvad betyder sådan en pris for jer? Nye kunder?

– Ja, det betyder jo i hvert fald, at der lægges mærke til vores arbejde. Mange virksomheder er jo stolte af deres historie, men har ofte svært ved at bruge den aktivt. GN-filmene er et eksempel på, hvordan de kan aktivere den historie, der måske ligger gemt rundt omkring i papkasser med sort-hvide fotos. 

GN-filmene kommer til at leve i forskellige formater og længder, tilpasset forskellige eksterne platforme, som fx Facebook og YouTube.

Filmen Connecting the World har torsdag eftermiddag, dansk tid, vundet endnu en pris:

– Vi har netop fået besked fra USA om, at vi også er blevet tildelt ”Award of Excellence” ved Best Shorts i Californien, fortæller Marcus Mandal fra Citizen Dane.

Se den prisbelønnede film her – efterfulgt af den omtalte film om 60’erne og 70’erne.