Det digitale bureau Adapt, der siden 1998 har udviklet digitale løsninger til Danmarks førende brands, udvider nu med afdeling i Litauen.

Adapt har gennem årene udviklet digitale løsninger til web og mobile for nogle af landets største virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Kundelisten omfatter blandt andre Sportmaster, AOF, YouSee og Kvinfo.

– Vi er en virksomhed, der de senere år har oplevet solid vækst. Det er vi naturligvis tilfredse med, men vi oplever også i perioder, at det er en udfordring at rekruttere kvalificerede it-medarbejdere i Danmark. Derfor har vi åbnet denne dør til Litauen, der i helt særlig grad byder på dygtige it-kompetencer, lyder det fra Adapts CEO Kresten Wiingaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at flere og flere af bureauets kunder ikke blot efterspørger komplekse responsive web- og mobilløsninger af høj kvalitet. De ønsker også høj hastighed i leverancerne.

Ét samlet team

Med Adapt Litauen står vi langt bedre rustet til at skalere vores bemanding af projekterne efter kundernes aktuelle behov. De litauiske medarbejdere indgår i vores kundeteams på lige fod med de danske, og litauerne er løbende til stede på kontoret i København, siger Kresten Wiingaard.

For at styrke nærheden mellem kontorerne i Danmark og Litauen, har Adapt ansat en litauisk leder til kontoret i Vilnius, som blandt andet er uddannet på IT-universitetet i Danmark.

– Dette tætte bånd mellem kontorerne i Danmark og Litauen sikrer den nærhed i det daglige, som er afgørende for effektiv og succesfuld udvikling, siger Kresten Wiingaard.

Litauen er kendt for at være gode til at uddanne særligt dygtige it-eksperter. Det hænger blandt andet sammen med landets lange tradition for gode matematiske og tekniske universiteter.  Ud over etableringen af Adapt Litauen har Adapt Mobile siden december 2013 været en del af Adapt-familien.

Adapt Mobile har allerede 10 medarbejdere, og Adapt Litauen forventes at tælle lige så mange it-eksperter i løbet af det første år.