I en tid, hvor mange efterhånden kun bruger deres hænder til at tjekke mobiltelefonerne, lancerer IKEA netop nu en ny kollektion med navnet “Innehållsrik” i over 40 lande.

Det sker i samarbejde med det danske bureau CP+B Copenhagen.

Kollektionen er skabt i samarbejde med kvinder i udsatte områder i Indien som en del af initiativet ”IKEA Social Entrepreneurs”, og det danske bureau har udover de mere klassiske produkt- og interiørbilleder også tilbragt to uger i Indien på at lave en række tutorials, hvor kvinderne lærer deres håndværk fra sig.

I filmene, som du kan se under artiklen, møder man bl.a. Mani, der viser, hvordan man fletter kurve, Rekha, der demonstrerer patchwork-håndværket, og Sakshi, der viser, hvordan man væver.

Målet med filmene er – ud over at præsentere kollektionen – at holde live i de kunst- og håndværkstraditioner, der mange steder er ved at forsvinde, samtidig med, at der tegnes portrætter af de kvinder, der arbejder på at holde dem i live.

Kristoffer Gandsager, Creative Director Hos CP+B Copenhagen, var selv i Indien i forbindelse med projektet:

– Det var vigtigt for os at undgå at gøre det til en ”medlidenhedskollektion”, og i stedet vise, at kvinderne er stolte, selvhjulpne og har overskuddet til at lære fra sig, siger han om strategien bag projektet, som han og kollegerne i øvrigt fandt utrolig spændende: 

– Ud over at arbejde sammen med et af verdens største og stærkeste brands, synes vi, at det har været enormt spændende at opleve IKEA’s arbejde med “social entrepreneurs” tæt på. Det er hjælp, der er baseret på det gamle mundheld: ”Giv en mand en fisk og han har mad i dag. Lær ham at fiske, og han har mad for livet”.

Overskuddet fra kollektionen går til uddannelse og udvikling i kvindernes lokalområder. 

Kampagnen er lavet i samarbejde med IKEA Creative Hub i Malmø og bliver rullet ud på mere end 40 markeder verden over. 

Se filmene her – New Land har produceret – og husk at slå undertekster til, hvis du ikke forstår hindi…

Mani

Rekha

Sakshi