Young Guns-konkurrencen i New York, hvor verdens bedste kreative under 30 år hædres, har offentliggjort 2019-vinderne, og et enkelt dansk navn lyser op på listen.

Det drejer sig om instruktøren Sandra Winther, som dermed er udvalgt som en af 28 vindere blandt flere hundrede talenter fra flere end 45 lande.

Sandra Winther bor i dag i USA, men er født og opvokset i Danmark, og hun har sin unge alder til trods allerede svunget instruktør-stokken for brands som Nike, Adidas, Beats By Dre, Versace og Hugo Boss.

Hun repræsenteres i Danmark af produktionsselskabet New Land.

Passion Projects

Young Guns-konkurrencen er en portfolio-baseret award, som på internationalt plan identificerer og hædrer “fortroppen blandt kreative professionelle under 30 år”.

Og for Sandra Winthers vedkommende bestod hendes indsendte portfolio af fem film for henholdsvis Adidas x Bandier, Beats by Dre, Nike, Nowness og Willie Bob Films.

Sidstnævnte er klassificeret som ”passion projects” – altså ikke skabt for et kommercielt brand.

Filmen for Nowness – Shadow of a Hurricane – var i øvrigt for nylig også nomineret til en True Award, men fandt ikke vej gennem nåleøjet i finalen. 

Hendes egen favorit i feltet af indsendelser, er – ifølge et interview med arrangøren bag priserne, The One Club, filmen Lowland Kids, der fortæller en historie om klimaforandringer gennem to unge amerikaneres øjne.

Flere vindere fra Norden

Set med nordiske øjne er Young Guns-vinderlisten i år også gode nyheder: Ud over Sandra Winther har tre andre talenter fundet vej til listen.

Norske Steph Hope i kategorien Animation/Illustration, svenske Niclas Larsson i Film-kategorien og svenske Alva Skog i Illustrations-kategorien.

Der var i år indsendelser fra flere end 45 lande, og vinderne udpeges af en jury bestående af 61 top-kreative fra hele verden, hvoraf godt halvdelen selv er tidligere Young Guns-vindere.

Priserne overrækkes til årets vindere den 20. november i Sony Hall i New York. Der var i øvrigt en anden ung, dansk kreativ med i finalen, Rasmus Bak, men han blev ikke belønnet med en pris.

Se alle vinderne her – og Sandra Winthers bidrag her.

Og se Sandra Winthers egen favorit blandt de fem vinderfilm her.