God reklame bygger på kvaliteten i ideen – ikke om det er den ene eller anden form, og det er også grundlaget for deltagelse i Arnold.
Adm. dir. Steffen Andersen Møller, Dansk Reklamefilm, er således uenig med jury-formand, Frederik Preisler fra Propaganda McCann, når han udtrykker, at juryen gerne havde set “færre serier og flere ideer”, og han understreger endnu engang, at Frederik Preisler taler på egne vegne – ikke juryens. Den holdning gav han også udtryk for i tirsdags, da Frederik Preisler optrådte i Berlingske Tidende med synspunktet. Her var han meget barsk og beskyldte Wibroe, Duckert & Partners for at være skyld i, at reklamebranchen er kommet på et forkert spor.
I dag har Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (DRRB) sendt sit nyhedsbrev ud, hvori Frederik Preisler gentager synspunktet om “færre serier, flere ideer”, men i en væsentlig mere afdæmpet form end i Berlingske Tidende og uden at skyde på navngivne bureauer. Desuden blev synspunktet om, at juryen gerne havde set færre serier gentaget på scenen i Imperial i aftes, da juryen begrundede uddelingen af et diplom til Fakta.
Steffen Andersen Møller understreger dog fortsat, at Frederik Preisler taler på egne vegne.
– Det er ham, der har skrevet begrundelserne, og dem blander vi os ikke i, siger Steffen Andersen Møller og understreger, at Dansk Reklamefilm ikke deler opfattelsen, at der er behov for færre serier.
– Det er ideen, der skal bedømmes – ikke formen. Og vi ser gerne serier i konkurrencen, hvilket man også ser i gårsdagens uddeling, hvor en række serier fik diplomer. Der er ingen tvivl om, at der er en række fordele ved serier, og vi kan se, at publikum elsker en række af dem. Personligt synes jeg, at Partners har været meget dygtige til at udvikle serier, der er meget gode og effektive. Men samtidig skal det siges, at hvis ideen er dårlig, så bliver den ikke bedre af at blive formet som en serie.
Den holdning deles af Hans-Ulrik Longhi, der er formand for DRRB og direktør i Bates Gruppen. Det er i den sidste egenskab han udtaler sig her.
– Man skal bedømme om det er god reklame eller dårlig reklame, og der er gode serier og dårlige serier lige som der er gode film og dårlige. Om en reklamefilm er en del af en serie, humoristisk, med dyr eller noget helt tredje siger intet om det er god eller dårlig reklame, siger Hans-Ulrik Longhi