Danske Rasmus Bak er blandt de 81 kreative fra 22 lande, der er videre til finalen ved dette års Young Guns. 

Det er en portfolio-baseret award, som på internationalt plan identificerer og hædrer “fortroppen blandt kreative professionelle under 30 år”.

– Det er jeg stolt af. Jeg har fulgt konkurrencen tæt de senere år, hvor flere af de kreative, jeg ser op til i dagligdagen, har vundet netop denne pris, siger Rasmus Bak, der er finalist i film-kategorien.

Rasmus Bak vendte i maj hjem til Danmark efter at have arbejdet som Art Director i Los Angeles og New York i fem år. 

Han er nomineret for seks indsendte arbejder udført for en perlerække af verdens største tech-brands, heriblandt Apple, Google, IBM og Facebook.

Dertil kommer arbejde for blandt andre det japanske kosmetikbrand SK II, der de senere år har gjort sig bemærkede med iøjnefaldende kampagner.

– Dem arbejdede jeg med, da jeg var AD’er på bureauet Buck, som jeg forlod i maj for at vende hjem til Danmark.

Hvorfor forlod du USA?

– Jeg synes, at tiden var inde til at starte som selvstændig, så jeg etablerede Relay Studio sammen med to kammerater, siger Rasmus Bak.

Hvad arbejder I med?

Vi arbejder med designs centreret omkring ”levende billeder”. Vi kombinerer grafisk design, illustrationer og animation. Vi er især stærke på animerede reklamefilm, siger Rasmus Bak.

Hvad kan du bruge nomineringen til?

– Jeg kan bruge det til rigtit meget. På den personlige front er det en bekræftelse af, at det jeg leverer, er godt nok til at blive hædret ved den award, hvor flere af mine forbilleder tidligere har vundet. Det er en slags kreativt pejlemærke, der viser, om jeg er på rette kurs, siger Rasmus Bak og fortsætter:

– Dertil kommer selvfølgelig, at omtalen også kan være med til at skabe øget opmærksomhed om mig og vores nye bureau.

Om Rasmus Bak løber med en af årets Young Guns-priser afsløres den 20. november i Sony Hall i New York.

Der var i år indsendelser fra flere end 45 lande, og vinderne udpeges af en jury bestående af 61 top-kreative fra hele verden, hvoraf godt halvdelen selv er tidligere Young Guns-vindere.