I går opfordrede vi reklamebureauet & Co og rejsesøgemaskinen momondo til at rykker de mange kreative priser lidt tættere sammen på trofæhylderne, så der kunne blive plads til to mere.

De ord tager vi lige i os igen og opfordrer i stedet til at hænge en ny hylde op ved siden af de andre: Ikke mindst & Co får brug for mere plads.

Den kreative pris-festival D&AD har nemlig just offentliggjort årets samlede vinderliste, og & Co sætter sig på ikke færre end syv priser, de prestigefulde såkaldte ”Pencils”.

Fire af dem går til den allerede massivt prisbelønnede momondo-case ”The DNA Journey”, mens TV 2- casen ”Alt Det Vi Deler” tegner sig for de sidste tre Pencils.

Uncle vinder to

Også hos UncleGrey kan man med rette løfte armene i triumf: Bureauet vinder i år to Pencils – også for to forskellige cases: Den ene er Cheapflight, som også netop har vundet en People’s Choise Award ved Webby Awards, og den anden er Fireworks from Aleppo-casen for Amnesty International.

Ud over & Co og UncleGrey vinder også en anden kendt case – Stryhns leverpostej-film, som Anew og M2 Film står bag, en Pencil i Film Advertising Craft, Kilo Design vinder en Pencil for Woobi Play i Product Design og Studio Gry Strange Echwald vinder en Pencil for Karoline Trier i Graphic Design.

Om blyanterne har den ene eller den anden ”farve”, afsløres først når alle vinderne kåres torsdag aften i London.

Trofæerne kan være Wood Pencils, svarende til bronze, Graphite Pencils, svarende til sølv, Yellow Pencils, svarende til guld – eller Black Pencils, der nærmest svarer til en Grand Prix.

Stærk dansk præstation

Med dagens liste over årets D&AD-vindere kan vi konstatere, at Danmark lægger sig på en 14. plads på listen over mest vindende nationer.

Der uddeles i år 733 Pencils – på baggrund af omkring 26.000 indsendelser – USA løber med 182, Storbritannien med 164, Australien med 54 og Frankrig og Tyskland med hver 30.

På bureau-niveau vinder Dentsu 19, adam&eveDDB og Clemenger BBDO Melbourne vinder hver 13, Droga5 vinder 12 og BBDO New York og TBWAMedia Arts Lab tager hver 11. Og danske & Co altså 7 styk.

Du kan se alle de danske vindere her.