Viking Venture, der er en norsk kapitalfond, er ny hovedaktionær i den danske SaaS-virksomhed Encode. 

Det oplyses i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at den norske kapitalfond skyder 70 millioner kroner i virksomhedens vækstrejse.

– Encode har en imponerende kundebase, ikke kun i Danmark men også i udlandet. De leverer en digital platformsløsning, som rækker ind i fremtiden – og ud i verden, siger Eivind Bergsmyr, der er partner i Viking Venture, i meddelelsen. 

Det oplyses, at den norske kapitalfond forvalter tre milliarder norske kroner i investeringskapital, som udelukkende går til softwarevirksomheder i Norden. 

 – Vi har allerede vundet fodfæste i Danmark, Storbritannien og Spanien via organisk vækst. Nu får vi endnu bedre mulighed for at indtage resten af det europæiske marked, ligesom vi kan tillade os at drømme om global gennemslagskraft, siger Steen Egholm Sørensen, der er CEO i Encode.

" Vi skal også vokse i vores eksisterende markeder og nå nye markeder.
Steen Egholm Sørensen, CEO, Encode

Af meddelelsen fremgår det, at Encode siden 2001 har “forsynet især detailvirksomheder, reklame- og mediebureauer, byggemarkeder og servicevirksomheder med digitale løsninger, der strømliner og effektiviserer kommercielle processer, herunder kampagner.”

Steen Egholm Sørensen oplyser, at investeringen skal bruges til fortsat at udvikle platformen.

– Vi skal også vokse i vores eksisterende markeder og nå nye markeder. Så alene på den korte bane forventer jeg, at vi ansætter 15 til 20 nye dygtige kolleger, siger han.

Ifølge selskabets regnskaber er bruttofortjenesten vokset fra cirka 18 millioner kroner i 2017 til lidt mere end 32 millioner i 2019. I samme periode er årets resultat gået fra 621.000 kroner til cirka 1,6 millioner kroner.

Encode har blandt andre JYSK, STARK, Rambøll, TAG, Splash og den spanske detailgigant El Corte Inglés på kundelisten, mens der, ifølge selskabet, er mere end 60.000 brugere af selskabets platform.