Juryen ved en af verdens største PR-prisfestivaler, Stevie Awards, har tildelt kampagnen #TegnHåb fra Viborg Kommune og kommunikationsbureauet Have tre guldpriser og en sølvpris.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

#TegnHåb-kampagnen kørte i 2020 og har oprindelig sit udspring i, at Viborg i 2019 blev udnævnt til UNESCO Creative City.

Kommunen ønskede aktivt at vise, hvad der ligger i en sådan titel. Og da coronaen ramte blev idéen til kampagnen født. Man ville kommunikere håb ved at lade børn i hele verden tegne til andre børn.

Og det kunne Stevie-juryen lide: Den danske kampagne fik således blandt andet følgende ord med på vejen:

”Et fantastisk eksempel på en kommunal event, som er ført an af en simpel, men stærk idé, der blomstrede op og blev et internationalt fænomen, der direkte formidler Viborg som en kreativ by.”

Kendt for kreativ uddannelse

I kampagneperioden blev der indsendt flere end 3.000 tegninger fra 33 lande.

Artiklen fortsætter under billedet.

Endnu et eksempel på børnetegninger fra den prisvindende Viborg-kampagne. Kunstnerens navn er desværre ikke oplyst. Foto: PR.

Ud over de fire Stevie-priser har kampagnen været udstillet på Statens Museum for Kunst i foråret.

Hertil kommer at både UNESCO-hovedkontoret og byer i Kina, Italien og Storbritannien, ifølge Viborg Kommune og Have, har sagt, at de gerne vil udstille tegningerne.

Undervejs opfordrede Udenrigsministeriet de danske ambassader desuden til at dele historier om kampagnen, som også har været omtalt i en række internationale medier.

Og i Viborg, som i forvejen er branchekendt for sin uddannelsesinstitution The Animation Workshop, er borgmester Ulrik Wilbek stolt af priserne:

”Tegning er centralt i Viborgs kreative DNA, og tegninger rummer deres helt eget universelle sprog, som går på tværs af generationer og landegrænser, og det fik vi i dén grad demonstreret med #TegnHåb,” siger han i pressemeddelelsen.