Det er hverken Danske Banks, mobilselskabet 3s eller mediebureauet Mediacoms skyld, at bannerreklamer for Danske Bank og 3 har været placeret på en hjemmeside med erotisk indhold, som Berlingske Tidende har omtalt i dagens avis.

Det fastslår Henrik Holm, direktør for reklamenetværket AdFair, som påtager sig det fulde ansvar for den uheldige placering.
– Det er en meget uheldig situation, som vi selvfølgelig beklager dybt, siger Henrik Holm.

AdFair tog allerede onsdag skridt til at stoppe annonceringen på alle hjemmesider, som ejes af den forretningsmand, der blandt andet står bag hjemmesider som “spil-vind.dk” og “for-fan.dk” Forretningsmanden blev desuden smidt ud af reklamenetværket med omgående virkning.

Henrik Holm forklarer, at den pågældende har forbrudt sig mod både skrevne og uskrevne, etiske regler for reklamesamarbejdet. Og han understreger, at AdFair altid kigger hjemmesiderne efter i sømmene før man indgår aftaler med nye partnere.

– Vi indgår ikke aftaler med hjemmesider, som har fx erotisk, pornografisk eller andet anstødeligt indhold. I dette tilfælde havde vi indgået aftale om placeringer på siden “for-fan.dk”, som er en side med spil og quizzer for fodboldfans. Det var denne – og kun denne side – vi havde godkendt.
Men i modstrid med vores aftale, og uden vores vidende, havde ejeren af “for-fan.dk” også placeret bannere fra vores netværk på en anden side, “spil-vind.dk”. Denne side har vi aldrig godkendt.
Endnu værre blev det, da det viste sig, at hjemmesidernes ejer også havde registreret et domæne med det smagløse navn “vindenluder.dk” og sat det domæne til at pege på “spil-vind.dk”, hvor annoncerne fra vores netværk altså lå, selv om de ikke burde være der, siger Henrik Holm. MSOL