Discovery Channel har for at fortsætte udviklingen af eventyrlige konkurrencer iscenesat stationens helt egen mini Eco-Challenge, The Discovery Europe Adventure Challenge, for at øge kendskabet og gøre Discovery Channel synlig på det nordiske marked.
Mediaplanlæggere- og indkøbere fra Storbritannien, Holland, Italien, Polen og Danmark vil den 22. oktober kæmpe om den europæiske førsteplads. Præmien er en VIP-tur til Patagonia i Argentina for at overvære den originale Eco-Challenge. Ti danske hold deltog i den lokale konkurrence den 24. September, og Team Kunde fra Kunde & Co. vandt efter diverse fysiske strabadser. Holdkaptajn Jesper Hemmingsen, Team Kunde siger:
– Vi deltog i konkurrencen, fordi det lød spændende og grænseoverskridende. Desuden er vi jo konkurrencemennesker hos Kunde & Co. Og selve dagen forløb perfekt. Vi vandt jo. Arrangementet var virkelig godt med gode instruktører og en udfordrende rute. Det var fysisk hårdt, ikke mindst fordi vi løb mellem alle forhindringerne. Jeg tror, vi vandt, fordi vi var et godt team og alle var i relativt god form. Vi tog ikke nogle forhastede konklusioner og pressede os selv til det yderste. Det er ikke til at vide noget om, hvordan det vil gå i finalen i Østrig, men hvis vi alle gør vores bedste, er det en succes, uanset hvordan det går.
Ifølge de hollandske instruktører, som førte de ti danske hold gennem konkurrencen, er de danske mediabureauers udholdenhed blandt de bedste i Europa. Instruktørerne fortæller også, at vinderholdet Team Kunde har store chancer for at klare sig i toppen, når den europæiske finale afholdes i de østrigske alper den 22. oktober.

FYSISKE UDFORDRINGER
Dagen startede kl. 8.30 hvor alle deltagere mødtes ved bussen på Hovedbanegården, hvorefter turen gik til Sophienholm Slot ved Bagsværd sø. Her fik de enkelte hold en briefing før konkurrencen
kunne starte. Hvert hold var udstyret med et kort, kompas og en rygsæk pr. holdmedlem med mad og drikke til dagen. Dagens mange opgaver var baseret på godt holdsamarbejde, og opgaverne bestod af kanoroning, højdeklatring, langrendsski, bueskydning, rebklatring, Mountain Biking, forhindringsbane og 13 km. Løb.
– Der blev kæmpet fra start af konkurrencen som startede med kanoroning over Bagsværdsø ca. 1 km. Derefter var det op til det enkelte hold selv at finde de check point hvor de skulle løse deres opgave som f.eks. rebklatring, Mountain Bik m.m. Det enkelte hold skulle planlægge deres løb og tid sådan, at de ikke kom til en check point og skulle vente på et andet hold, der var i gang med opgaven, så der var meget planlægning og løbning for at undgå dette. Tiden var en vigtig faktor for at vinde samtidig med, at holdet skulle have så mange point som muligt i hver konkurrence.
– Der var et utroligt stor holdsamarbejde, og der blev kæmpet til det bedste. Desværre var dagen ikke uden uheld, selvom der var taget højde for alt mulig sikkerhed, fik vi desværre en enkelt knæskade, da Louise Wennecke fra The MediaEdge vred om på benet i kampens hede på forhindringsbanen. Vi fra Discovery Channel håber, at Louise hurtigt kommer sig over sin skade, siger Jan W. Andreassen, Discovery Channel.


Bokstekst

PlaceringþHold Nr.þHoldnavnþFirmaþHold kaptajn
1þ4þTeam KundeþKunde & CoþJesper Hemmingsen
2þ3þTeam Dream TVþInitiative UniversalþMikael Ostenfeld
3þ8þThe Carat ChallengersþCarat DanmarkþPeter Ottesen
3þ5þTeam MediacomþMediaCom DennmakþBrian Akers
5þ2þTeam Euro StarsþEuro RSCGþMartin Wagner
6þ10þTeam DiscoveryþDiscovery ChannelþJan W. Andreassen
7þ1þCIA DenmarkþCIAmediacentralen A/SþHenrik Fjordbak
7þ7þTeam TMP SynergiþTMP /SynergiþAllan Nilausen
9þ6þEco-EdgeþThe MediaEdgeþLouise Wennecke
10þ9þAD-Team EnVisionþEnVision KøbenhavnþMartin Federspiel