Banken er i fuld gang med at lave aftaler med e-handelssites, som skal tilslutte sig betalingsordningen, Danske Netbetaling, hvor Danske Bank lægger sig imellem kunden og forretningen. På den måde bliver banken en garanti for kundens kredit.
Forretningen på nettet ser ikke noget til kundens persondata og som kunde skal man derfor ikke afgive sit dankortnummer. Ordningen er lidt i stil med Microsoft Wallet, hvor det også er de enkelte e-handelsløsninger, der tilslutter sig ordningen. I begyndelse vil Danske Netbetaling kun være tilgængelig for Danske Banks 550.000 netkunder, men på sigt håber John Andersen, underdirektør i Danske Bank, at kreditkortholdere fra andre banker også kan blive tilmeldt.
– Ifølge vores undersøgelser er sikkerheden en stor hindring for den manglende lyst til at handle på nettet. Vi håber, at ordningen kan fjerne den væsentligste aversion mod e-handel, siger John Andersen, der forventer at de her aktiviteter vil være med til at sikre et gennembrud for den danske e-handel
Indtil videre har Danske Bank arbejdet med at teste Danske Netbetaling og man har derfor gået stille med dørene. Desuden understreger John Andersen, at man er i fuld gang med at skabe aftaler med virksomheder, der vil tilsluttes ordningen. Selve markedsføringen af ordningen vil først finde sted, når man synes ordningen er tilstrækkeligt indkørt.
Indtil videre er 30 virksomheder tilsluttet sig ordningen her i blandt firmaer som ISO, TeleDanmark, SAS, Mærsk og Interflora.