Guinness, Toyota, Audi, Coca-Cola, Adidas, Mercedes, Nike og Levi’s: Listen over brands, som danske Nicolai Fuglsig har instrueret reklamefilm for, er lang og imponerende.

Mest kendt er han formentlig for den efterhånden legendariske reklamefilm ”Balls” for Sonys Bravia-TV, der vandt guld i Cannes i 2006 – og nu kan Nicolai Fuglsig også føje bryggeri-giganten Heineken til listen over internationale brands, han har instrueret for.

Filmen med titlen ”Moderate Drinkers Wanted” skyldes reklamebureauet Publicis i Italien (Heineken stoppede sit mangeårige samarbejde med Wieden + Kennedy sidste sommer) og går officielt i luften på 30 af Heinekens markeder fra i morgen.

Og det er ikke nogen lille satsning: Ifølge branchemediet Campaign kaster Heineken 10 procent af sit årsbudget i responsible drinking-aktiviteter, der i dette tilfælde – noget usædvanligt for ølreklamer – anlægger et kvindeligt perspektiv.

Til tonerne af Bonnie Tyler-klassikeren Holding out for a Hero møder vi således en stribe forskellige kvinder, der deler deres frustrerende dating-oplevelser i natklubber og barer med voldsomt selskabeligt overrislede mænd.

Filmen er skabt på baggrund af en analyse, gennemført blandt 5.000 unge fra fem forskellige lande i alderen 21 til 35 år. Analysen viser, at 59 procent af de unge begrænser deres alkoholforbrug, fordi de ikke vil tabe kontrol, ligesom 36 procent siger, at de har oplevet at blive flove over at optræde berusede på fotos i sociale medier.

Om Nicolai Fuglsig

Nicolai Fuglsig er oprindelig uddannet foto-journalist i 1998 fra Danmarks Journalisthøjskole, som det hed dengang.

Siden vandt han bl.a. World Press Photo og blev kåret som Young Photographer of the Year 1998, inden han gav sig til at arbejde med reklamefilm, hvilket har indbragt ham striber af priser – senest vandt han i februar 2015 den fornemme ”Director’s Guild of America Award” for Guinness-reklamefilmen ”Sapeurs”.

Heineken-filmen, som du kan se herunder, har Nicolai Fuglsig instrueret via produktionsselskabet MJZ London, men han repræsenteres også af danske Nobody.