Kim Nørgaard, nyhedschef på CNN’s europæiske redaktionsledelse i London, flytter til Sydafrika for at tiltræde stillingen som CNN’s bureauchef i Johannesburg. Det sker for yderligere at udvide CNN’s dækning af regionen. Nørgaard har været ansat mere end 15 år på CNN, hvor han har dækket nogle af de største nyheder i nyere historie.
I 2001 flyttede Nørgaard fra Atlanta til London, hvor han har tilbragt de seneste fem år som både leder af Londons nyhedsindsamling i Storbritannien og som korrespondent, hvor han bl.a. har dækket krigen i Irak, tsunamien i Sydøstasien, krigen i Afghanistan og bombeattentaterne i London.
Gennem tiden i London har Nørgaard deltaget i et CNN-partnerskab med Danmarks Journalisthøjskole i Århus, hvor han har været gæsteforelæser og afholdt seminarer i international journalistik. Som gæsteforelæser har han også være involveret i at udvælge de studerende, som har været så heldige at få journalistiske trainee-stillinger på CNN’s London-kontor.
Nørgaard kom til CNN i 1991, hvor han var videojournalist med base i Atlanta. Golfkrigen var en af de første historier, han dækkede for nyhedsnetværket.
Nørgaard tiltræder stillingen den 29. maj, hvor han skal lede CNN’s redaktionelle strategi omkring dækningen af Afrika, Han vil lede afviklingen i marken gennem faciliteter i Nairobi og Lagos, og vil være ansvarlig for personalet og administrationen på kontoret i Johannesburg. Hans rolle bliver ikke primært på skærmen, selv om han også træder til her, når der er behov for det.
Nørgaard er halvt dansk, halvt sydafrikaner. Han er født i Sydafrika og behersker både engelsk og dansk. Han har studeret medievidenskab på San Francisco State University.