Kunden er fra Schweiz, og bureauet er tysk. 

Men store dele af det kreative håndværk bag to TRUE award-nominerede film fra ur-brandet IWC Schaffhausen med Tom Brady og James Marsden i hovedrollerne – det er dansk. 

Det er således Rune Milton, der har instrueret filmene under den fælles tagline ”Born of a Dream”: ”A Boy from San Mateo” med NFL-mesteren Tom Brady i hovedrollen og ”A Man of the Future” med Hollywood-stjernen James Marsden i hovedrollen.

Danske Thirsty Film med Niels Kau i spidsen har produceret, Adam Nielsen har stået for redigering, Michael Balle for VFX Supervision, Copenhagen Visual Effects har stået for postproduction, Kevin Koch for lyddesign og Jonas Larsen for musikken.

De to film blev skudt i henholdsvis Rumænien og USA over 10 dage og fik premiere i oktober 2020 efter et års efterarbejde på dansk jord. 

Forleden blev de to film nomineret tilsammen 10 gange ved the TRUE award, og det er det kreative danske håndværk, der hyldes.

”Boardet var rimelig løst”

Begge film er nomineret i kategorierne The TRUE Director, The TRUE Editor, The TRUE Color Grading og The TRUE Use of Original Music. 

Dertil kommer at ”Born of a Dream” også er nomineret i The TRUE Sound Designer, mens ”A man of the Future” er nomineret i The TRUE Visual FX.

Markedsføring har talt med Rune Milton om arbejdet med at få de store film i kassen. Og om, hvordan han arbejdede med de to hovedpersoner.

Det hele startede med, at han fik tilsendt storyboardet fra Schweiz. 

Scene fra filmen ”A Man of the Future” med James Marsden i hovedrollen. Foto: Fra YouTube.

”Opgaven var at lave en filmisk fortælling med henholdsvis Tom Brady som sig selv og James Marsden i rollen som IWC’s grundlægger,” siger Rune Milton og tilføjer:

”Boardet var rimelig løst, så jeg arbejdede ret meget videre med det, selvfølgelig inden for den oprindelige idé.”

Filmet i en og samme produktion

Om selve optagelserne fortæller Rune Milton:

”Vi skød de to film back to back i Rumænien, Boston og Salt Lake City. Vi havde stjernerne i meget kort tid og havde sjældent mere end en halv time til en scene, ryk, lyssætning og optagelse. Flere scener er skudt i ét take, som måske er fem minutter langt og indeholder alle indstillinger.”

På spørgsmålet om, han blev starstruck over at instruere kendte navne, siger Rune Milton:

”Det rører mig ikke, om det er en castet damefrisør eller en kendt skuespiller eller sportsstjerne. Jeg går til opgaven på samme måde. Men det var fedt at have en NFL-stjerne og en Hollywood-stjerne med i samme projekt.”

Hvordan var de at arbejde med?

”Marsden havde aldrig haft en så effektiv og intens optagelse før, men han gav udtryk for, at han virkelig nød energien. Han er en ekstremt rutineret og professionel skuespiller, og det, han laver, sidder lige i skabet, hvorfor vi også kunne være så effektive. Det var en fed oplevelse,” siger Rune Milton, der kun havde kort tid med Hollywood-stjernen:

”Jeg havde tre dage i alt med James Marsden, otte timer om dagen, inklusive pauser. Til 36 scener. Men igen: Han er superprof, så jeg endte med at optage, mens vi gik fra location til location, for at få nogle bestemte udtryk frem,” siger Rune Milton, der var begejstret for skuespillerens udvikling undervejs:

Kampagne-element fra ur-brandet IWC's film med Tom Brady i hovedrollen. Foto: PR.

”I en scene manglede der noget i starten, noget som gav den ekstra dybde og subtekst. Så gav jeg ham og hans medspiller en nu instruktion, og pludselig opstod der magi. Det var fedt, at han tog imod instruktion på den måde, selv om vi grundlæggende stod på en reklamefilmproduktion … Det var en følelse af at lave rigtig film.”

Fandt frem til skrøbeligheden

Arbejdet med Tom Brady var også spændende, men ganske anderledes:

”Tom Brady er ikke skuespiller. Han talte mere forsigtigt, og det var, som om der skulle nedbrydes en distance. Det var tydeligt, at han er vant til diverse sportsinterviews, hvor han siger visse ting. Jeg havde en følelse af, at det kunne være fedt med en dialog, hvor han fremstår sårbar og ægte. En scene, som jeg ikke helt konkret vidste, hvad jeg ville med,” fortæller Rune Milton.

Men en enkelt scene nagede stadig dagen efter optagelserne.

”Jeg var nødt til at sige, at vi måtte tage den om. Han talte hurtigt og mekanisk, og det var tydeligt, at han var blevet interviewet 100 gange før. Så jeg sagde til Tom, du er simpelthen nødt til at tale, så det kan mærkes. Det skulle være mennesket og ikke atleten, der talte,” siger Rune Milton.

Han fortsætter:

”Så vi talte igen og igen, vi sad helt tæt, og jeg blev ved med at presse ham, igen og igen, stillede nye spørgsmål. Stoppede ham hver gang, han omtalte sig selv i tredje person … Og til sidst nærmede vi os den skrøbelighed, jeg gerne ville have. Og så var det der. I et klip fik jeg det udtryk, jeg ledte efter – helt unscripted.” 

Samtalen blev i øvrig senere brugt til en kortere version af filmen til Super Bowl, oplyser Rune Milton.

De to endelige film varer henholdsvis 3,45 sekunder og 4,38 sekunder, men der blev også lavet en Directors Cut, fortæller Rune Milton.

”Den rummede mange flere krigsscener, men de blev taget ud efterfølgende af politiske årsager.”

Du kan se de to reklamefilm herunder.

Eller på the TRUE awards’ liste over nominerede instruktører her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger

Læs også: