Det danske bureau KathArt Interactive blev belønnet med årets ”People Voice Award”, da vinderne af dette års Webby-awards – der groft sagt kan beskrives som webverdenens svar på filmverdenens Oscars – tidligere i dag blev offentliggjort.

KathArt blev hædret for turistsitet Greenland.com, der har fået udenlandske iagttagere til at spærre øjnene op.

Det er fremstillet i direkte samarbejde mellem Visit Greenland og KathArt Interactive, som foruden website også har leveret såvel tv, print og outdoor-elementer i den tilknyttede kampagne.

Det er ret bemærkelsesværdigt, at det netop er ”Peoples Voice Award”, hvor internet-brugere over hele kloden har haft mulighed for at stemme på en shortliste bestående af fem kandidater, som Kathart løber med.

– Både Grønland og Danmark er relativt små nationer – i hvert fald i forhold til henholdsvis befolkningsstørrelse og geografiske udbredelse. I det lys er det bemærkelsesværdigt, at et lille land som Grønland med så begrænset et markedsføringsbudget kan løbe med en sådan hæder for snuden af mastodont-destinationers hjemmesider, siger direktør Anders Stenbakken, Visit Greenland.

Det bekræfter ham i, at turistrådet for to år siden valgte rigtigt, da det igangsatte rebrandingen af Grønland i universet ”Pioneering Nation”.

– Hjemmesiden kommunikerer værdierne i Pioneering Nation på en stringent måde, der nøje matcher brandets røde tråd. Det ser jeg klart som en fordel, siger Stenbakken som en vurdering af Greenland.com’s succes.

Også bureauet bag er glad for opmærksomheden:

– Vi er naturligvis superglade for prisen, men endnu mere for den øgede trafik til Greenland.com. Opgaven er nu at sikre, at de besøgende på sitet også får bestilt billetten til Grønland. Og så er det da lidt sjovt, at KathArt.dk er ved at blive et “household brand” i USA, mens vi stadig kun er kendt af en eksklusiv skare i Danmark, siger direktør for Kathart, Franz Berliner.

Hello Monday løb med Webby

Også det danske digitalbureau Hello Monday – der for en gangs skyld ikke blev belønnet med priser ved torsdagens Danish Internet Awards (DIA) – blev belønnet priser ved Webby-awards, hvilket også tidligere har været tilfældet.

Det blev til en Webby Award for Sesame Street-sitet i kategorien Youth . 

Den samme kampagne blev også belønnet med en ”Peoples Choice Award” i kategorien ”Best Welcome Page”. Hello Monday var desuden nomineret til priser for Lego-kampagnen ”Life of George” og ”Googles Guide to the App Galaxy”.

Også Spring/Summer havde et site, HTC Sense, nomineret, og det løb med ”People’s Voice Award” i Consumer Electronics-kategorien.

Du kan se alle vinderne her.