Lysten til at købe og sælge aktier er for alvor vendt tilbage blandt private investorer, skriver Jyllands-Posten i dag. I 2014 foretog private investorer flere end 1,6 mio. aktiehandler. Det er en stigning på 23 pct. i forhold til 2013 og hele 55 pct. i forhold til 2012, viser en opgørelse fra VP Securities, skriver avisen.

Bag den øgede handelsaktivitet gemmer sig, at de private investorer især har solgt aktier, men det får alligevel Dansk Aktionærforening til at betegne den stigende handelsaktivitet som positiv.

Københavns Fondsbørs (Nasdaq København) har i 2014 haft det bedste år nogensinde målt på antallet af handler og det næstbedste målt på omsætningen, og her har man også noteret sig, at private investorer er blevet mere aktive.

– Det har haft enorm betydning for aktiviteten, at nationalklenodiet Vestas er tilbage i storform. Samtidig kan vi se, at investorerne har anbragt over 1 mia. kr. i Novo Nordisk alene, siger Per Hansen, investeringsdirektør i Nordnet, til Jyllands-Posten.

Den heftige stigning i handelsaktiviteten bør man dog ikke kun fryde sig over, mener Tom Engsted, professor ved Aarhus Universitet, som advarer imod daytrading.

– Man skal have en lang investeringshorisont. Der bliver handlet alt for meget, og det betyder, at investorernes samlede afkast bliver mindre, fordi der er omkostninger hver gang, siger han til avisen.

Jyllands-Posten