Ikke overraskende blev der talt en del om data, Google Tag Manager, image search, social media, mobil og content på SearchLove konferencen i London.

Alle oplæg gav glimrende indblik i, hvordan oplægsholderen ser fremtiden for search, og hvordan virksomhederne kan forbedre sine digitale aktiviteter.

Content is no longer King – det er data

At kreere godt indhold er en grundlæggende basisingrediens i SEO, og det bør ikke være nyt for virksomheder, at der skal relevant og inspirerende indhold på et website. Indhold kan med fordel laves med udgangspunkt i data … såvel interne som eksterne data.

Brug det data, du allerede har om din målgruppe på LinkedIn, Facebook og Google og kombiner dem med dine egne data. Bruger man samtidig Google Tag Manager til at opkvalificere sin målgruppe gennem opsætning af nye tracking muligheder, dannes et bedre udgangspunkt for ens aktiviteter.

Man kan med fordel arbejde med forskellige KPI’er i forskellige dele af beslutningsprocessen og optimere sine aktiviteter i henhold til dette. For webshops er salg det altafgørende mål, men opsætter man events og mål i Tag Manager, vil man kende sin målgruppe endnu bedre, og kunne tilrettelægge sine aktiviteter i henhold til dette.

Mobilen skal tages alvorligt

60 pct. af alle søgninger sker nu fra mobilen, og det er man nødt til at tage alvorligt. Der varsles store ændringer i fremstillingen af de organiske søgeresultater, og oplægsholderen Jon Myers forventer at Google skifter fra desktop index til mobil index i Q2 2018.

Hvis ikke man har et mobilvenligt website, vil det have betydning for virksomhedens synlighed, og man risikerer at miste mange placeringer på søgeresultatsiden. Mister man placeringer og synlighed, vil man også miste salg.

Vigtigheden af gode billeder

Mange virksomheder nedprioriterer at optimere billeder til søgemaskinerne og fokuserer i stedet udelukkende på at optimere tekster. Det er en stor fejl, for ifølge Jes Scholz, som fortalte om “the new era of visual marketing”,  kan billedsøgninger på Google give rigtig gode resultater – både nu, men i særdeleshed også fremover.

Billeder integreres mere og mere i både Googles og Bings søgeresultater, og brugerne forventer at få ligeså gode og relevante billedresultater som almindelige tekstbaserede søgeresultater.

Vi kommer snart til at arbejde med billedgenkendelse på et meget højere plan, end vi gør nu, og det er man nødt til at tage højde for i sin search strategi.

På mobilsøgninger på Google kan man søge efter indhold i et billede og klikke sig direkte videre til at købe produktet i den webshop, som har lavet sin billedoptimering. Det åbner op for en meget større målgruppe og dermed mere salg.

HTTP eller HTTPS?

SearchLove fortæller, at kun 22 pct. af top 1 mio. websites har skiftet fra http til https. (s’et står for secure, red.).

I Chrome får man en advarsel, hvis et website ikke har en sikker forbindelse, og det forventes at få stor indflydelse på søgeresultaterne fremadrettet, hvor https-websitets snart prioriteres over http-websites i langt højere grad end på nuværende tidspunkt.

I går fortalte vi, at Google Shopping er et af de annonceformater, Google arbejder mest med, og hvis man ønsker at have Shopping annoncer, er det et krav at have anvende HTTPS. Der er kun gode grunde til at anvende HTTPS, så hvis ikke I allerede gør det, skal I overveje om det er nu, det skal ske.

De vigtigste punkter

Her summerer jeg nogle tips:

• Tilgængelighed er vigtigere end loyalitet – så sørg for at være, hvor dine kunder er.

• Er dit website ikke responsive, skal det ske nu.

• Brug HTTPS fremfor http.

• Brug alle data, du har om din målgruppe, og lav dine SEO og annoncerings aktiviteter ud fra det.

• SEO optimer billederne på dit website og åbn op for en større målgruppe og mere salg.

Du kan læse den første artikel fra SearchLove konferencen her.