Det Viborg-baserede selskab Freeway ekspanderer og bevæger sig nu ind på det hastigt voksende marked for IP-telefoni – også kaldet bredbåndstelefoni. Freeway har købt halvdelen af anparterne i den forholdsvis nystartede televirksomhed Telefin ApS.
Freeway driver i forvejen en række danske og udenlandske netmedier med kæresteportalen Dating.dk som den mest kendte. Freeways samlede portefølje af netmedier har ugentligt 500.000 unikke besøgende, og det er bl.a. mange af disse brugere, som Freeway forventer vil have interesse i bredbåndstelefoni.
– Vores store erfaring med at drive forretning på Internettet kombineret med en solid kundedatabase fra vore eksisterende netmedier giver os en god platform at sælge produktet fra, siger Morten Wagner jr., marketingansvarlig i Freeway.
Telefin er oprindelig startet af Hans-Henrik Andresen, der fortsætter som adm. dir. og medejer i selskabet.
Konceptet bag Telefin er, at brugerne via hjemmesiden telefin.dk på forhånd indbetaler penge på deres samtalekonto – et koncept, der også kendes fra mobilbranchen.
– Bredbåndstelefoni er et område i kraftig udvikling, og vores mål er at erobre en lille bid af markedet inden de store aktører for alvor kommer ind og sætter sig på det hele, siger Morten Wagner jr. pia