Da kvindelandsholdet for et par uger siden vandt bronze i træningsturneringen Algarve Cup, blev sejrene på 6-1 over Rusland og 6-0 over Portugal vist DBU TV.

Og da FC Midtjylland vandt 3-0 over Kjellerup IF i ottendedelsfinalen i pokalturneringen blev den vist på den nye tv kanal.

TV-kanalen hedder DBU TV og har haft premiere med både landskampe og pokalkampe og bliver i denne uge præsenteret med nyt design og en masse nye optagelser. Det er video marketing platformen TwentyThree, der er partner på opgaven.

DBU TV kommer til at have både livestreaming og fodbolddebat fra et nyt DBU-studie – og så vil DBU TV give adgang til mange timers optagelser, klip og arkiv, hvor det er muligt at se alt fra de danske landsholdsspilleres mål i deres udenlandske klubber til gamle landskampe og optagelser fra landsholdslejren.

DBU TV vil være i stand til at bringe scoringer i fx A-landskampe under en halv time efter, de er sat ind af Kasper Dolberg, så servicen til fans er så tæt på real time, som en redigering nu tillader.

Til gengæld er der reklamer lagt ind som pre-rolls på nogle af indslagene, så her forsøger DBU altså at tjene lidt penge på projektet – eller rettere begrænse udgifterne.

Timingen er den rette, mener DBU

Den nye store tv-satsning skal bringe endnu mere fodbold ud til de mange fans, fortæller Katja Moesgaard, kommerciel direktør i DBU:

– Der er rigtigt meget fodbold på alverdens platforme og tv-kanaler og flere af vores landshold bliver vist hos gode samarbejdspartnere som Discovery for herre-landsholdet og DR for kvindelandsholdet, siger Katja Moesgaard.

– Vi oplever stort engagement på vores sociale medier og finder nu, at timingen er den helt rette til at supplere og udkomme med video content. Med DBU TV samler vi alle aktuelle og tidligere fodbold moments til gavn for fodboldmålgruppen uanset om interessen er rettet mod herrefodbold, kvindefodbold, de unge stjerner eller DBU pokalkampe, slutter hun.

DBU TV vil frem til EM i kvindefodbold have et fast studieprogram, hvor trænere, spillere og eksperter vil debattere kvindelandsholdets kommende udfordringer. Samtidig vil der være adgang til de mange små film og optagelser, hvor landsholdsspillerne viser rundt på deres hotelværelser, eller hvor landstræner Åge Hareide svarer på spørgsmål fra fans.

Fans skal tæt på landsholdene

Det nye tiltag er en naturlig del af arbejdet med at lade fans komme helt tæt på landsholdene:

– De sidste par år har vi vist film og optagelser, hvor vores landshold synger sejrssang i omklædningsrummet – eller hvor landstræner Åge Hareide ringer til en spiller og udtager ham til hans første landskamp. Det er nået ud til mange hundrede tusinde fans via de sociale medier. Nu samler vi det på DBU TV, så det også kan ses længe efter, fortæller kommunikationschef Jakob Høyer.

Kommende kampe, der bliver livestreamet på tv kanalen:

Danmark-Italien U20-landskamp

Næstved-Vendsyssel FF i DBU Pokalen

Se eksempler på optagelser her:

Studieformat på DBU Pokalen.

Egen produktion af Algarve Cup