Flere danske børn, end man måske tror, lider under ensomhed, misbrug, vold eller kriminalitet, mener Ungdommens Røde Kors.
Derfor lancerer organisationen nu i samarbejde med TrygFonden og DDB Copenhagen kampagnen SE MIG!. Kampagnen er lokalt fokuseret og har til hovedformål er at sikre et økonomisk fundament for etablering af ni nye aktivitetshuse til udsatte børn og unge på Fyn.
– Der er desværre børn og unge, som i dag ikke indgår i positive fællesskaber. De føler sig udenfor, oversete og glemte. De må se langt efter sjove fritidsaktiviteter og har ikke et sted, hvor de kan udfolde deres potentialer. Men det kan vi ændre, siger Amalie Utzon, der er landsformand i Ungdommens Røde Kors om årsagen til kampagnen.
SE MIG!-kampagnen, som er skudt i gang samtidig med DR’s temauge om ensomhed, har fokus på, at oversete børn er et problem, som vedkommer alle, og at alle kan gøre noget for at hjælpe.
Kampagnen består dels af lokal medie- og PR-indsats og events samt en digital kampagne, der indeholder to online-film.
Mange gode formål
Sophie Hotchkiss, som sammen med Cecilie Öberg udgør DDB’s kreative kræfter bag kampagnen, er helt bevidst om, at der findes megen kommunikation ”derude”, der appellerer til, at vi støtter forskellige formål, men at det som oftest er sager, vi kender til, langt fra vores hverdag, men som vi skal mindes om.
– I dette tilfælde har vi at gøre med et stort problem, som mange af os slet ikke er klar over eksisterer i det omfang – og så lige foran næsen af os. Det letteste ville være at vende ryggen til og tænke ”nogen gør vel noget”, men vi håber, vi med SE MIG!-kampagnen viser, at vi alle har problemet helt tæt på, og at det kan få os til at ændre adfærd, siger hun.
Målene med kampagnen er, ifølge Amalie Utzon, meget konkrete: I løbet af de kommende fem år skal der sikres en plads for 2.500 udsatte børn og unge i organisationens aktiviteter. Og der skal etableres ni aktivitetshuse i Fyns yderområder.
– Men det kræver både penge og frivillige at nå målet, og derfor skal vi mobilisere fynske borgere, virksomheder og kommuner. I første omgang vil vi indsamle SMS-underskrifter fra 25.000 fynboere, som dermed tilkendegiver, at de er med i kampen for Fyns udsatte børn og unge. Vi tror på, at det kan lade sig gøre, siger hun.
Læs mere på www.semigfyn.dk – og se de to kampagnefilm her.
Eksperiment
Olivers historie