Netværket er stedet, hvor de ældre spiller Sudoku, netværker m.v.
Næste påhit er et virtuelt stamtræ, som Ældre Sagen har store forventninger til. Lanceringen af Netværket på aeldresagen.dk er et led i medlemshvervningen. Men det repræsenterer også en større omsadling omkring forståelsen af alder, som Ældre Sagen er midt i.
– Det er forløberen for en helt ny dialogbaseret og interaktiv hjemmeside for vores næsten en halv mio. medlemmer, hvor vi vil bruge deres ressourcer og kompetencer, forklarer den overordnede webansvarlig i Ældre Sagen, Sanna Kjær Hansen. Maj har rundet 5.000 unikke besøgende på Netværket, og det bliver lige nu promoveret i Ældre Sagens blad og gennem en postkortkampagne.
Det er TBWAPLAY, som har udviklet hele Netværket og står for en del af markedsføringen. Forud for lanceringen har TBWAPLAY haft ældre i fokusgrupper.
Direktør Kim Christian Hvidkjær siger:
– De ældre tænker mere visuelt og foretrækker bl.a., at der er færre klikmuligheder, entydig navigation, mv. Vi har integreret fokusgruppernes input med vores viden på området, for at skabe den endelige løsning. Fx er debatområdet ikke vist i tråde, men i stedet er valgt en mere visuel visning der ikke kræver erfaring i internetbrug. Det glæder mig, at Netværket allerede efter få uger har udviklet sig til et socialt sted, hvor de ældre mødes, interagerer og finder nye venner”.
Sanna Kjær Hansen har forventninger om, at der vil være bred interesse for det virtuelle slægtstræ, der pt. er i sidste testfase:
– I dag er det både unge og ældre, der interesserer sig for, hvor de kommer fra. Rødder og historie er blevet trendy. MSOL