Europas næststørste delebilsordning, SnappCar, og konkurrent til bl.a. danske GoMore, satser stort på at udbrede deres koncept til danskerne.

Og efter at have afsøgt potentialet hos en række mediebureauer er MEC valgt som partner til at accelerere væksten i Danmark, og bureauet er allerede i gang med at etablere en skalerbar digital marketingplatform til SnappCar.

Den danske landechef, Søren Hafsjold Mohr, der, sammen med sit danske marketingteam har stået for valget af MEC, siger om markedssituationen:

– SnappCar er en slags Airbnb for biler, så potentialet er stort. Der er 500.000 danskere, der har benyttet sig af Airbnb de sidste to år, hvilket, vi mener, er en god indikation på, at danskerne er parate til mere deleøkonomi. Men der er stadig relativt få danskere, der kender – og har benyttet sig af – delebilsordninger, og vi kommer derfor ind på markedet på et interessant tidspunkt, hvor vi kan være med til at udvikle markedet og lære danskerne at dele deres bil og leje privat gennem andre.

En stærk spiller

Søren Hafsjold Mohr kalder den opgave MEC skal være med til at løse, ”en væsentlig kommunikations- og marketingopgave” og uddyber om valget af bureauet:

– Vi havde brug for et mediebureau, der talte til os i øjenhøjde, og havde en stærk strategisk forståelse for vores forretningsmodel og den rejse, vi er på som start-up virksomhed. Derudover var det helt afgørende, at MEC demonstrerede deres markante digitale kompetencer og viste, hvordan vi dels kan udnytte data og dermed målrette den digitale marketingindsats, dels bibeholde et strategisk fokus, og dels tænke de mange marketingplatforme ind de rette steder i vores målgruppes forbrugerrejse.

Og med den seneste tocifrede millioninvestering fra Europcar og danske Founders, bør vejen være banet for en dansk offensiv:

Iværksætterhuset Founders – som ejes af bl.a. Lego-familien via investeringsselskabet Kirkbi Invest, William Demant Invest A/S og Anders Holch Povlsen via Heartland A/S – har lagt 7,5 mio. kroner i SnappCar, og udlejningsgiganten Europcar har til en pris af omkring 70 mio. kroner sikret sig ejerskab af 20 procent af virksomhden.

Audience marketing

Og hos MEC er man da også stolte over tilliden fra SnappCar og begejstret for mulighederne i samarbejdet.

– Vi tilpasser og skræddersyer i stigende grad vores bureauløsninger til de udfordringer og målsætninger, som vores kunder står over for. SnappCar er en utrolig interessant virksomhed, der spænder over både start-up-miljø, deleøkonomi og en digital skalerbar forretningsmodel, hvilket sætter krav til vores tilgang. Og så er de super ambitiøse og dejligt utålmodige, lyder det fra Heinrich Thomsen, Nordic COO hos MEC.

Han forsætter:

– Vi har, i vores tilgang til samarbejdet, lagt vægt på, at vi skal etablere en effektiv og skalerbar digital marketingplatform. Vi har derfor forankret vores samarbejde med SnappCar omkring de mange unikke muligheder, vi har hos MEC inden for datadrevet audience marketing og segmenteret digital kommunikation til meget afgrænset forbrugersegmenter. Af den vej kan vi for alvor udleve filosofien om at nå den rette forbruger, det rette sted med det rette budskab.