Hvor mange lufthavne findes der i Danmark? Og hvor lang tid tager det i grunden at flyve fra København til Aarhus?

Det er der alt for få danskere, der ved, viser en ny undersøgelse fra Userneeds, og det skal en ny kampagne – kreeret af Hjaltelin Stahl – nu lave om på.

Det er Københavns Lufthavn, der har taget initiativ til kampagnen, der har syv indenrigslufthavne plus fire flyselskaber som afsendere, og parterne investerer tilsammen omkring 20 mio. kroner i at øge danskernes kendskab til indenrigstrafikken.

Og der bør være et potentiale: Userneeds undersøgelse viser fx, at under halvdelen af danskerne kender til de syv indenrigslufthavne i Danmark – faktisk tror hver tredje dansker, at der kun findes tre eller færre – og endnu færre ved, hvor mange muligheder der er for at flyve indenrigs.

Stort potentiale

Samtidig, hedder det i undersøgelsen, oplever 55 procent, at geografisk afstand er hovedårsagen til, at de har mindre kontakt end de ønsker til deres nære venner og familiemedlemmer.

Det er Københavns Lufthavn, der står bag Userneeds undersøgelse, og her siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen:

– Undersøgelsen understreger, at der fortsat er stort potentiale for at øge brugen af indenrigsflyvning og styrke forbindelsen mellem danskerne. Vi har i dag allerede en rigtig stærk indenrigsflytrafik med mange afgange 

 mellem landsdelene – og det skal vi have fortalt noget mere, så hele Danmark kan få gavn af de hurtige og bekvemme rejsemuligheder, der er.

Sølle viden om fakta

Og rent faktisk flyver der masser af fly på tværs af det danske luftrum – det danske rutenet består af over 600 indenrigsflyvninger om ugen – og turene tager ikke mere end mellem en halv og en hel time.

Men især blandt københavnerne står det skidt til med viden om mulighederne: Ifølge Userneeds’ undersøgelse ved fx færre end to ud af fem i København reelt hvor mange lufthavne, der er i Danmark. Og endnu færre har nogen som helst idé om, hvor mange indenrigsflyvninger de regionale lufthavne rent faktisk har i løbet af dagen og ugen.

Tag nu fx Aalborg. Det tager 45 minutter til/fra København – og der er 17 daglige afgange. Så bare kom af sted.

Det er de fire flyselskaber SAS, Norwegian, DAT og Alsie Express, der – sammen med Københavns Lufthavn og de regionale lufthavne i Billund, Aalborg, Aarhus, Sønderborg, Bornholm og Midtjylland – står bag kampagnen.

Besøg kampagnesitet her – og se de to nye kampagnefilm herunder.

Hjaltelin Stahl står bag det kreative koncept, Primetime står for PR, og PHD står bag mediestrategi og medieplan for kampagnen.

Isvaffel – Hurtigst på tværs af Danmark

Aula – Over 600 afgange om ugen