FREDAGSFILM: Faith Dickey (ja, det hedder hun, red.) er en af verdens bedste linedansere, og af en eller anden grund kaldes hun for en ballerina i en ny film skudt af det svenske reklamebureau Forsman og Bodenfors for ærkesvenske Volvo.

Den lille mærkværdighed tænker man dog ikke meget over, når filmen ruller, og Faith Dickey tilsyneladende går på line mellem to Volvo lastbiler, der for fuld kraft drøner gennem et storslået, men goldt, landskab i Kroatien.

”It’s never been done before, not even in Hollywood”, lyder budskabet i en pressemeddelelse fra det svenske reklamebureau, og det tror man gerne. Hvem i alverden ville dog gøre noget så åndssvagt?

Svaret på det spørgsmål er Dickey. Faith Dickey, lyder det fra den rutinerede stunt koordinator Peter Pedrero, der bl.a. har sat solide fodaftryk på adskillige Harry Potter-, James Bond- og Pirates of the Caribbean-film, hvor både, biler, mennesker og alskens andre sager har det med at flyve ukontrollabelt gennem luften.

– Jeg troede, at ethvert tænkeligt stunt allerede var blevet udført. Jeg tog fejl, lyder det fra ham.

Han bakkes op af filmens instruktør, Oscar-nominerede Alex Rubin.

– Mine favoritfilm er dem, som nogen fortæller mig, der er umulige at lave. Når jeg hører den slags, så får jeg lyst til at flytte bjerge. Faith Dickey har det på samme måde. Sig ”nej” til hende, og hun bliver tændt, siger han.

Faith Dickey er mindre højstemt, men ikke mindre skræmmende at høre på, når hun selv skal forklare indsatsen.

– Ingen har gjort det her før, og jeg forstår hvorfor. Vi øvede og øvede, men jeg blev ved med at falde. Endelig lykkedes det for mig. ”I Walked the Line”, lyder det fra vovehalsen.

Tilbage står spørgsmålet: Hvad er det, Volvo forsøger at sige med filmen? Angiveligt handler det om at bevise, hvor enkelt det er at styre de nye Volvo-lastbiler med meget høj præcision.

Lykkes det at trænge igennem med budskabet? Se filmen herunder og vurder selv.