Rigtig mange vrider hjernen af led for at få den rigtige idé. Men en ung grafiker fra Randers gør det rigtige, altså det simple. Han viser, hvad han kan.

Vi skal til Østjylland, nærmere Randers, hvor Grafikr ApS, et reklamebureau, holder til. Bureauet er startet af den kun 19-årige iværksætter Kiranan Luxmy, der har fundet en ny måde at markedsføre sig selv og sit firma på – uden de traditionelle marketing-tiltag. 

Markedsføringen sker ved at live-streame hans daglige arbejde, altså når han stille og roligt udfører opgaver. Så kan både kunden og andre grafikere m.fl. se med henover skulderen på Kiranan. 

Metoden har vist sig at være utrolig effektiv, både fordi han dermed skiller sig ud fra mængden, og fordi potentielle kunder kan se, der laves kvalitet og arbejdes med detaljerne. Fortrolige opgaver streames naturligvis ikke. 

– Live-streaming er stadig nyt, men bliver stort på alle planer, og i en kreativ, grafisk branche, handler det om at turde vise, at man tror nok på sit produkt til at blotte sig og inddrage ikke bare kunden, men alle interesserede i hele forløbet – uden filter, siger Kiranan Luxmy.

– Jeg er næste lige startet på det, og med masser af seere pr. stream – tre gange om ugen – får jeg nye kunder ind ad den vej. Jeg er selv overrasket, men det viser mulighederne, og så nyder jeg som iværksætter at være firstmover.

Som grafisk designer sidder Kiranan Luxmy hver dag med opgaver inden for web- og logodesign, design til reklamemateriale samt grafisk opsætning af Facebook-sider m.m. Der er mange om buddet, og det gør branchen svær, ikke kun for udbyderne, men i den grad også for kunderne, at navigere i.

– Det er derfor, at jeg har startet min livestream. Det er svært med kun ord og eksempler at overbevise potentielle kunder om, hvorfor ens produkt er bedre end andres. Og så ligger det jo lige for at vise det, nu teknologien giver os alle mulighed for at sende direkte via eksempelvis Facebook, Periscope, egen hjemmeside mv., fortsætter Kiranan, der livestreamer via twitch-tjenesten.

Grafikr ApS består i dag af Kiranan Luxmy og partneren, Erik Holflod Jeppesen.

 Og livestreamingen virker. I løbet af den første uge (uge 6, 2016) var Kiranan Luxmy live tre gange, hvor over 700 forskellige mennesker i løbet af arbejdsdagen så med. 

– Jeg oplevet en fantastisk interesse. Både fra potentielle kunder, men også fra andre designere, der bl.a. kommer med kommentarer til arbejdet og med spørgsmål til de programmer, jeg gør brug af. På den måde formår jeg på samme tid at øge interessen for virksomheden, alene ved at udføre mine opgaver, samtidig med, at jeg deler ud af min erfaring.

– Selvfølgelig kan jeg godt føle, at jeg blotter mig, men jeg tror nok på mit produkt og mine evner til, at jeg tør satse. Og jeg ser livestreamingen som en investering i min virksomhed. Du kan sammenligne det med din mekaniker: Ville det ikke også øge hans troværdighed, hvis du kunne sidde hjemme i sofaen og følge med live, mens han har hænderne i din bil?

– Det er jeg overbevist om. Det kan være svært at sælge kvaliteten af sit arbejde på forhånd – derfor glæder jeg mig over at kunne vise kvaliteten direkte, slutter Kiranan Luxmy.

Du kan læse mere om Grafikr her, eller følge med på bureauets Facebook-side, hvor det vil blive offentliggjort, hvornår næste livestream finder sted. 

Se det seneste livestream her.