Det er stadig muligt at klemme sig ind i Cirkusbygningen til årets største digitale gallashow, Danish Internet Awards.

Det er her, de ypperste digitale arbejder hædres blandt det rekordstore antal indsendelser, nemlig lidt over 400 i år. Men hvad skal man mene om niveauet for arbejderne?

– Det er rigtig gode cases blandt de mange, mange indsendelser. De seriøse cases har fornem fokus på annoncørens forretning, og mange tak for det, siger Jan Christiansen, jurymedlem og partner i PrettySocial Media.

– Her ser vi en klar forbedring i forhold til sidste år. Helt banalt er de dygtigste virksomheder på vej væk fra KPI’er som ”likes” osv., der ikke isoleret set giver mening i en moderne verden.

Og den dårlige nyhed er?

– Alt for mange indsendelser er kampagne-specifikke, altså periodiske. Det er der for så vidt intet galt i, men hvis man ikke ser det langsigtede strategiske mål med kampagnen bygget ind i kommunikationen, er det svært at bevare begejstringen og hædre arbejdet.

Prøv at uddybe problemet ved at være ”kampagne-specifik”?

– For ikke at blive misforstået, vil jeg gerne understrege, at hvis man kommunikerer op mod ”peeks”, hvor man rammer forbrugeren lige i r…., gør man jo noget rigtigt. Men da kommunikation tager tid, og da forbrugerne flintrer rundt i universet på egen hånd, er digital kommunikation i sit væsen et langt sejt træk – 24/7 for nu at bruge en kliché. Ved at fokusere på ”peeks”, risikerer man at miste de langsigtede gevinster.

Blev du ellers overrasket?

– Ja, faktisk er det mest skræmmende, men også det bedst illustrerende, at mange arbejder havde jeg ganske enkelt ikke set før, vi gik til juryarbejdet. Måske skyldes det bare, at jeg er uden for målgruppen for den pågældende kommunikation, men reelt fortæller det, at forarbejdet med at identificere segmenterne er helt afgørende for at få succes. Digital kommunikation sker i en given kontekst, der aldrig bør glemmes, slutter Jan Christiansen, jurymedlem fra PrettySocial Media.

Cross Channel og SoMe er stærkt

Et andet jurymedlem er Peter Loell, der bærer titlen Digital Janitor hos Resolution Media. Han var i år formand for jurygruppe strategi.

– Hvis jeg skal drille lidt, vil jeg hævde, at vi nu ser transformationen fra Mad Men til Math Men i de bedste indsendelser. Vi er i stand til at måle på investeringerne, og det gør de bedste virksomheder og bureauer. Det er glædeligt, siger Peter Loell.

Men…?

– Ikke andet end at alt for mange arbejder endnu ikke er nået til Math Men-stadiet. Og det er en skam, fordi sikringen af at den effektive kommunikation er præcis, sker når vi høster gevinsterne ved at måle kommunikationen i kombination med kreativiteten.

Og hvis du skal summere årets erfaringer?

– Generelt vil jeg påstå, at niveauet er blevet højere, og indsenderne er også blevet bedre til at forklare sig, men der er stadig mange, der kunne bruge et AV-kursus og en tekstforfatter, så deres pointer kommer tydeligere frem.

– Specifikt vil jeg sige, at indsendelserne inden for specielt Cross-Channel Strategy og Social Media Strategy var af en meget høj kvalitet, og det viser, at selv om vi er et lille land med små budgetter, tænkes der store tanker i branchen, slutter Peter Loell.

Deadline for tilmelding er den 15. april, og selve showet løber af stablen den 22. april i Cirkusbygningen i København. Tilmelding til DIA15 kan ske her.