I fredags uddeltes et hav af priser til Diamanten, Danish Internet Awards, men i år gik flere ting helt galt.

Logistikken i prisuddelingen fik klø af deltagerne, fordi timingen svigtede. Timeplanen faldt fra hinanden, da den første afdeling af prisuddelingen var overstået i lyntempo, hvilket efterlod gæsterne uden mad og drikke i et par timer.

Flere udvandrede fra prisuddelingen af den grund.

Men værst gik det ud over en af de fornemste priser, Publikumsprisen, som jo bæres igennem til podiet af stemmer ude fra, ikke af stemmer fra en jury.

Den blev uddelt til Hello Monday for ”Garderobe” for virksomheden ROBE, men det var ikke de retmæssige vindere.

Det var Coops medlems-app, der fik langt flest stemmer, og derfor er det Hello Group og Greener Pastures, der burde have fået prisen. Det fik de naturligvis efterfølgende, men skaden var sket … så at sige … med tanke på seneste Oscar-uddeling.

– Det var skrækkeligt. Det må bare ikke ske, siger Thomas Pries, juryformanden, netop hjemvendt efter en måneds ferie i New Zealand.

Hvordan kunne det dog ske?

– Det var en blanding af en teknisk og en menneskelig fejl. Først var backenden vanskeligt tilgængelig, så vi havde problemer med bare at sikre den rigtige optælling. Dernæst fik vi optalt stemmer inden for Craft-kategorien, hvor Hello Monday fik flest stemmer.

– Kombinationen af fejlene betød, at vi stod med en forkert vinder, og det er jeg rigtig, rigtig ked af. Det må ganske enkelt ikke kunne ske, og jeg kan kun lægge mig fladt ned på vegne af Diamanten-teamet. Undskyld igen til Hello Group og Coop, slutter Thomas Pries.

Han er igen tilbage på markedet som freelancer efter en fortjent ferie siden afskeden med Konstellation & Republica, og Thomas Pries er allerede i gang med at løse opgaver for flere virksomheder.

Om han fortsætter ud af den vej, eller går ind i et partnerskab med andre dygtige kreative, har han endnu ikke taget stilling til.