Årets anden store digitale konference, Danish Internet Awards, nærmer sig, og vi spørger nogle af de skarpe jurymedlemmer, om de har observationer, de vil dele med os?

– Over de seneste år er der sket en stor udvikling i det danske digitale arbejde, og det er især omkring det håndværksmæssige, siger Pelle Martin, medstifter af og kreativ direktør hos Spring/Summer.

Hvad siger du om niveauet i år?

– Niveauet i eksekveringerne er utroligt højt, og det er pludselig sværere at minimere shortlisten, end at finde arbejde der har fortjent at være med. Jeg vil vove at påstå, at der ikke er mange andre lande, der kan stille med et så højt niveau på eksekvering, som vi kan i Danmark lige nu.

Håndværket versus idéen?

– Personligt synes jeg, at håndværket er lidt foran idéen i mange tilfælde, men der er sket et kæmpe skift hos både bureauer og indkøbere på det sidste, og man kan mærke, at tilliden er ved at være der – tilliden til at turde skabe løsninger, der skubber ved grænserne.

– En anden betragtning er, at bureauerne er blevet meget bedre til at sælge deres arbejde gennem indsendelsessider og case-film, hvilket betyder meget, når disse arbejder skal bedømmes ude i verden. Det er det der med “egen medicin”…

Og specifikt om ”Craft” juryen?

– Craft juryen var virkelig stærk, og vi havde nogle gode diskussioner omkring det shortlistede arbejde, og vi var alle meget imponerede over standarden i år, slutter Pelle Martin, der var formand for jury-gruppen ”Craft”.

Mens vi er ved håndværkerne, smutter vi forbi Teknologi-gruppen:

– Jeg synes, den vigtigste pointe er, at topniveauet er jævnt højere end sidste år, siger Miriam Plon Sauer, indtil for nylig strategisk direktør hos Zupa, men i dag selvvalgt freelancer med opgaver, hvor strategi er det bærende element i den kreative proces.

– Men jeg hører også, at der tales meget om, hvorvidt vi rent kreativt sakker bagud i forhold til udlandet. Og der synes jeg, de shortlistede cases viser, at vi klart er med på internationalt niveau. 

Så alt er fryd og gammen?

– Det vil jeg ikke påstå. Der er nemlig et meget stort spring fra topniveauet til bundniveauet. Men der bliver lavet fede ting herhjemme, og der er masser af inspiration at hente hos dem, der gør det godt, slutter Miriam Plon Sauer. 

Har du lyst til at tilmelde dig DIA-festlighederne i Cirkusbygningen den 22. april, så læs videre her.