Den danske del af marketingbureauet Precis Digital er kåret som ”Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder”.

Bag kåringen står den globale analyse- og konsulentvirksomhed, Great Place to Work.

Prisen skyldes ifølge en pressemeddelelse blandt andet, at Precis gennem de seneste tre år er lykkedes med at rette op på en ulige kønsbalance i medarbejderstaben – og dermed løfte andelen af kvindelige ansatte fra 30 til i dag 49 procent.

Og Christopher Engberg-Brixen, CEO, Precis Digital i Danmark, er stolt af resultatet.

Ikke mindst fordi det kommer, efter at man for tre år siden lagde en plan for at ”se egne bias efter i sømmene”.

Christopher Engberg-Brixen, CEO, Precis Digital. Foto: PR.

I dag er 35 ud af i alt 76 medarbejdere på det digitale bureau i Danmark kvinder. Da undersøgelsen blev lavet, var fordelingen 34/35.

Opgør med drengeklub-stemning

Planen, der blev søsat for tre år siden, havde ifølge direktøren til formål at skabe en mere inkluderende arbejdsplads, hvor mennesker med forskellige nationaliteter, køn, alder, interesser osv kunne trives. 

Bureauets HR-direktør og kvindelige medarbejdere var med til at forme principperne, og ifølge Christopher Engberg-Brixen var det nødvendigt at gøre noget:

– Vi startede som en lille virksomhed med drengeklub-stemning, hvor gaming var det største diskussionsemne til jobsamtalerne og ved frokostbordet, siger han og tilføjer:

– I dag er vi en mellemstor virksomhed med principper, der sikrer, at vi er en arbejdsplads, der tiltrækker og skaber mening for en mere divers gruppe af mennesker.

Christopher Engberg-Brixen understreger, at udgangspunktet for kulturen hos Precis er det samme, som det altid har været: 

– At skabe en meningsfuld arbejdsplads, der har en positiv indflydelse på folks karriere og arbejdsliv.

Sådan har de gjort

Helt konkret søsatte Precis en række forskellige initiativer for at skabe en mere inkluderende arbejdsplads.

For eksempel lancerede man en Equality Group og en række Equality Talks.

Equality Group har ifølge bureauets oplysninger til formål at ”gennemgå virksomhedens samlede anti-diskriminationspolitik sammen med HR og dermed sikre, at alle processer, procedurer, lønninger og medarbejderfordele hviler på et lige og retfærdigt grundlag.”

Dertil kommer Equality Talks. Et koncept, hvor Precis’ HR-direktør inviterer de kvindelige ansatte til at deltage i en serie af workshops om at skabe lighed og inklusion på arbejdspladsen.

Og endelig har man arbejdet målrettet med principper for indretning af kontorer, med sociale aktiviteter og omgangstone. Formål: “At rumme og appellere til en mere divers gruppe af mennesker.” 

Ikke i mål endnu

I dag er 49 procent af de ansatte kvinder, og der er 14 nationaliteter repræsenteret i medarbejdergruppen.

Christopher Engberg-Brixen oplyser, at ”der stort set ingen forskel er på, hvordan virksomhedens mandlige og kvindelige medarbejder scorer arbejdsforholdene i den medarbejderundersøgelse, der bl.a. ligger til grund for Great Place to Works kåringer.”

" Vi er bevidste om, at vi har et stykke vej endnu.
Christopher Engberg-Brixen | CEO | Precis Digital Danmark

Men han er bevidst om, at man ikke er nået i mål endnu.

På partner og ledelsesniveau er der nemlig “kun mænd”:

– Vi er selvfølgelig superglade for resultaterne. Men vi er bevidste om, at vi har et stykke vej endnu, før vi har en tilsvarende diversitet i ledelseslaget, siger han og tilføjer, at et der ”næste vigtige skridt.”

To priser mere

Precis Digital kan i øvrigt også glæde sig over to yderligere Great Place to Work-priser.

Dels som Danmarks Bedste Mellemstore Arbejdsplads i IT-branchen. Og dels som nummer tre i kategorien Danmarks Bedste Arbejdsplads med 50-499 medarbejdere.

Og ifølge Christopher Engberg-Brixen varmer priserne ekstra meget i år:

– Ligesom de fleste andre virksomheder, så har vi i år skulle få vores arbejdsplads til at fungere under helt nye vilkår. Og det har uden tvivl har gjort det til en større udfordring at sikre vores medarbejderes trivsel, siger han.

Og netop glæder han sig også over, at at årets måling på medarbejdertilfredshed har været “den bedste nogensinde.”

Det er fjerde år i træk, at Precis Digital opnår certificering som en af Danmarks bedste arbejdspladser.