Luksusmærke-koncernen Dior har måttet tage håndbogen i krisestyring frem, efter at koncernens reklame-ansigt, filmstjernen Sharon Stone, i sidste uge under Cannes film-festivalen fik udtalt sig noget uheldigt om Kinas politik i Tibet. Det skriver New York Times.
– Jeg kan ikke lide den måde, kineserne behandler tibetanerne på, for jeg synes ikke, man skal behandle andre mennesker dårligt. Og da jordskælvene og alt det andet kom, tænkte jeg. Er det karma? Hvis du er slem, så sker der slemme ting for dig?, sagde den små Stone troskyldigt til en Hong Kong tv-station.
Det kunne kineserne så ikke lide. Og ifølge en talsmand fra Dior i Paris udsendte luksus-koncernens Shanghai-kontor så i dag en meddelelse om, at man dropper Sharon Stone som reklameansigtet udadtil på det kinesiske marked, og at man deler det kinesiske folks sorg over jordskælvsofrene i Schihuan-provinsen.
Timingen er mildt sagt uheldig for Dior. Med blot få måneder til OL i Beijing har mange luksus-brands hældt mange penge i markedsføring i det store land, og med udmeldingen i dag håber Dior at kunne dæmme op for skaderne.
Det statskontrollerede kinesiske nyhedsbureau Xinhua gik så vidt som til også at kræve boykot af spillefilm med den åbenmundede skuespiller, som nyhedsbureauet kalder ”the public enemy of all mankind”.
Det er ikke første gang, franske brands har fået ørerne i den kinesiske, politiske maskine på grund af OL.
I april blev landets store supermarkedskæde, Carrefour, genstand for protest-aktioner efter episoder omkring faklens tur gennem Paris. Billeder på YouTube og andre video-sites fremkaldte krev om boykot mod virksomheden, og temperamenterne kølnedes først, da præsident Nicolas Sarkozy kom på banen for at glatte ud.
sit