Sidste sommer trådte GirlSquad ind på “event-scenen“, og siden er det gået meget stærkt for bureauet, der lejer unge kvinder og mænd ud til events.
– Vi startede med GirlSquad, og siden er BoySquad og DanceSquad kommet til. Vi er gået fra at have nogle og tredive til ca. 130 i vores stald, og det stopper ikke der, siger Josefine Campbell.
Sidste år, da GirlSquad startede, var events mest noget som restaurationsbranchen benyttede sig af. I dag ser man det alle vegne, for markedet er eksploderet.
– Vi mennesker bliver overeksponerede hver dag, og er derfor i stigende grad nød til at sortere fra. Hvem kan huske hvilke printannoncer eller tv-reklamer de har set i løbet af en dag, spørger Josefine Campbell, og svaret falder promte, – nej vel. Derfor skal der stærkere ting til, oplevelser, der gør indtryk. Og her kommer event ind, som en menneskeliggørelse af print, hvor personerne ligesom træder ud af annoncerne og berører dig på en måde, som efterlader et indtryk. Man kan sige “at event er direkte markedsføring mod hjertet“. Event er altså, sådan som jeg ser det, et udtryk for at vi savner værdier, menneskelig kontakt og service. Vi vil berøres af gode oplevelser og ditto historier, som Rolf Jensen så rigtigt har beskrevet i sin bog “Drømmesamfundet“, konstaterer hun.

ET VIRTUELT ANSIGT
Da Girlsquad startede sidste år, kom pigerne fra stalden hurtigt på opgaver for store virksomheder som Carlsberg, Nokia, Martini, Tele Danmark og Volvo, Og på bureauet har man kunnet mærke en stadig større vilje fra virksomhedernes side, til at bruge stadig flere penge fra markedsføringsbudgettet til events og promotion.
– Vi oplever også at flere reklamebureauer etablerer fast samarbejde med event-bureauerne, siger Josefine Campbell, der understreger, at Girlsquad ikke er et event-bureau, men leverandør til event-bureauerne.
– Vores primære opgave er som leverandør, men derfor kan vi da sagtens indgå i et tæt samarbejde med vores kunder omkring udarbejdelsen af en event.
Og kunderne hos Girlsquad er efterhånden mange og meget forskellige. Blandt andet har Girlsquad pigerne og Boysquad drengene været på opgaver, hvor flere e-kommerce butikker stod og manglede en menneskeliggørelse af deres butikker og produkter på nettet.
– Flere af dem bruger jo oceaner af penge på traditionel markedsføring, men det er bare ikke nok til at give folk følelsen af, at der rent faktisk står mennesker bag. Vi har bl.a. sendt “squad-teams“ på gaden, udrustede med samplings og med stor viden omkring den virtuelle butiks værdier, produkter, m.v., på den måde har folk kunnet få svar på mange af de spørgsmål, som de i mange tilfælde har brændt inde med, samtidig med, at vores teams har været med til at give folk en god oplevelse, samt en menneskeliggørelse af den pågældende virtuelle butik, sige Josefine Campbell.

KONSTRUKTIVT SKIZOFRENI
Ifølge Josefine Campbell handler det om, at møde forbrugerne der, hvor de er. Og forbrugerne, der i dag kan karakteriseres som “konstruktivt skizofrene“, er svære at finde og holde fast.
– Derfor tror jeg også, at event og promotion er kommet for at blive, både som en selvstændig enhed, men også som et blivende supplement til den traditionelle reklame. Folk vil berøres og overraskes, udover print og tv-reklame, og det er en udvikling, der ikke har nået sit højdepunkt endnu, vurderer Josefine Campbell.