Tv- og radiofladen, diverse hjemmesider, Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat. Hele arsenalet er i spil, når Danmarks Indsamling kulminerer i det årlige indsamlingsshow.

Danmarks Indsamling 2015 bliver dermed det største danske show på tværs af platforme nogensinde, naturligvis centeret omkring det direkte show på DR1 lørdag aften.

– Vi er aldrig gået så bredt ud på så mange platforme på en gang, fortæller DR’s programredaktør Anders Thomsen.

Det er både de nye muligheder og et andet medieforbrug blandt særligt de unge, som i år har fået DR og de 12 organisationer bag Danmarks Indsamling til at satse bredere, når det store liveshow skydes af lørdag aften.

DR har op til indsamlingsshowet haft alle platforme i spil, ligesom de 12 humanitære organisationer har synkroniseret en stor del af kommunikationen på særligt hjemme- og Facebooksider.

De nye medier bliver en integreret del af selve showet, forstår vi?

– Det er fortsat på DR1 og tv-showet, vi lægger den største indsats. Det er her, vi tilbyder det helt store kalas med stærke fortællinger fra de projekter, årets indsamling går til, mere humoristiske indslag, kendte danskere på scenen og i callcentret.

– Derudover bruger vi alle relevante platforme som hjemmesider, Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat, som kommer til at spille en større rolle, end vi har set tidligere, forklarer Anders Thomsen og uddyber:

– Vi har i år valgt at skabe særligt indhold til de enkelte platforme, som ikke kommer med på tv. På den måde rykker vi en del af showet ud på de sociale medier, som fx filmtrailere og bort-auktionering af forskellige items på Facebook, backstage-reportager på Instagram og forskellige former for udfordringer på Snapchat og Twitter.

– Samtidig rykker vi også en del af de sociale medier ind i showet. Vi etablerer et egentlig socialt mediecenter i forlængelse af callcentret, som bliver styret af Nikolaj Sonne fra DR-programmet ”So Ein Ding”, og som vil koble nogle af aktiviteterne sammen med tv-showet. 

Kræver enormt benarbejde
Allerede nu kan man mærke gevinsten af den øgede tilstedeværelse på de mange platforme.

– Det er en anden måde at engagere rundt om Danmarks Indsamling – både fra os selv og også i forhold til politikere, kendisser, virksomheder, skoler og de mange private danskere, som på forskellig vis støtter op om indsamlingen.

– Ved at dele indholdet med og via de tusindvis af danskere og virksomheder, der har valgt at bakke indsamlingen op, kommer vi ud til mange flere, end vi tidligere har kunnet få i tale. Tag bare Facebook-battlen mellem Brøndby og FCK, som indtil nu har aktiveret over 17.000 og haft en reach på over 400.000, forklarer Karin Aaen, talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.

Kunsten at dele – og blive delt – med det rigtige budskab er derfor også noget, man arbejder meget målbevidst med på Danmarks Indsamling, baseret på tidligere års erfaring og krydret med muligheder, der skyder op undervejs.

– Jeg undrer mig hvert eneste år over, hvordan det egentlig kan lade sig gøre at få 12 forskellige humanitære organisationer, et hav af DR-redaktioner, kanaler og platforme, et tv-produktionsselskab, to bureauer, og et helt enormt antal samarbejdspartnere, sponsorer, kendisser og frivillige til at gå i nøjagtig samme retning – samtidig med at flere kommer til, og i takt med at vi udvider vores tilstedeværelse. Det kræver et enormt benarbejde bag kulisserne, men hvor kan vi også mærke effekten af det, slutter Karin Aaen.

Fakta

• Danmarks Indsamling 2015 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag.
• I løbet af de første otte år showet har fundet sted, er der indamlet over 650 mio. kr.
• På bureausiden bistår Kommunikationsbureauet København og MSLGROUP med den strategiske rådgivning og eksekvering på de mange kanaler i forbindelse med Danmarks Indsamling, mens STV producerer tv-showet.

Se filmene her.